ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολύχρονος Όλεγκ! (Videos)


Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο παλαίμαχος άσος κι άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού Όλεγκ Προτάσοφ κι ολόκληρη η ερυθρόλευκη οικογένεια του εύχεται ολύψυχα χρόνια πολλά.

 

Τα γενέθλιά του εκτός από τον Τζιοβάνι γιορτάζει σήμερα ακόμη μία τεράστιο ποδοσφαιρκή προσωπικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που είχε τη τεράστια τιμή να υπηρετήσει τον Ολυμπιακό, τόσο από το πόστο του ποδοσφαιριστή, όσαο και από αυτό του προπονητή!

Για τον τεράστιο Όλεγκ Προτάσοφ ο λόγος, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 54 χρόνια ζωής.

Ο Ουκρανός παλαίμαχος άσος ήρθε στον Θρύλο το καλοκαίρι του 1990 μετά από «θερμή» εισήγηση του τότε νεοφερμένου και συμπατριώτη του προπονητή Όλεγκ Μπλαχίν!

Εκείνη την εποχή, μάλιστα.,ο Όλεγκ Προτάσοφ μαζί με τους Μάρκο Φαν Μπάστεν και Γιούργκεν Κλίσμαν αποτελούσαν τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης κι επομένως η έλευσή του στην χώρα μας αποτελούσε μία τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό γενικότερα!

Με την φανέλα της κορυφαίας ελληνικής ομάδας αγωνίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1993 πετυχαίνοντας 48 γκολ σε συνολικά 83 εμφανίσεις.

Το ερυθρόλευκο «μινγκ» το οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του και σαν προπονητής από το ξεκίνημα του Φεβρουαρίου του 2003 ως τον Μάρτιο του 2004 και είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος της περιόδου 2002-03, το οποίο σημαδεύτηκε από το εμφατικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού στην Ριζούπολη!

Μία επιτυχία, η οποία είχε σηματοδοτήρισε ρεκόρ για τα ιστορικά δρώμενα του Θρύλου και το σπάσιμο της επίδοσης κατάκτησης των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων της περιόδου 1954-59.

Όλοι εμείς εδώ στο Redaroume.gr αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού, του ευχόμαστε ολόψυχα να τα χιλιάσει!

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές που μας πρόσφερε ο μεγάλος Όλεγκ Προτάσοφ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button