ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιά “Αριάδνη”; Oλυμπιακός!

Ακούσαμε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Είδαμε χιόνια-κρύα και βροχές. Μάθαμε την “Αριάδνη” ,αλλά το μοναδικό ακραίο φαινόμενο είναι ο Ολυμπιακός,ο οποίος όπου πάει δημιουργεί στους αντιπάλους του καταστάσεις παγετού, . Που απλά-μεθοδικά-μάγκικα και Πειραιώτικα ,νίκησε στο ντέρμπι την Ξάνθη με 2-0 στα “Πηγάδια” δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο -12, οι Ακρίτες και οι υπόλοιποι ας προμηθευτούν παλτά και σόμπες για το κρύο.

 

Ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε το ματς με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Λεάλι κάτω απο τα δοκάρια με Φιγκέιρας-Ντε Λα Μπέγια στα άκρα της άμυνας,Μποτία,Βιάνα στα μετόπισθεν. Μιλιβόγεβιτς-Μάρτινς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Φορτούνη μπροτά τους,ενώ Μάριν και Σεμπά βρέθηκαν ,δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στα φτερά με Ιντέγε μοναδικό προωθημένο.

Ο Λουτσέσκου επέλεξε να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, περιμένοντας να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Οι Πειραιώτες απείλησαν-πάντως-στο 7ο λεπτό με τον Ιντέγε να υποδέχεται την κάθετη του Φορτούνη, αλλά το σουτ ,από πλάγια θέση να φεύγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι στους Πρωταθλητές όταν ο Χατζητερζόγλου έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι δεν είδε την καταφανέστατη παράβαση.

Με τον ρυθμό να είναι γρήγορος, τον Ολυμπιακό να δουλεύει καλά το Transition και να είναι άριστος στην εξουδετέρωση των μεσοεπιθετικών των Ακριτών δημιουργώντας ευκαιρίες, το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου.

Και αυτό ήρθε στο 38. Ο Μιλιβόγεβιτς έσκαψε για τον Σεμπά ,που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, στοπάροντας τη ,με αυτή να καταλήγει στον Ιντέγε , ο οποίος απο κοντά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θέλοντας να “απαντήσουν” στο γκολ του Ολυμπιακού βγήκαν πιο μπροστά, απείλησαν με κεφαλιά του Βασιλακάκη ,που έφυγε άουτ, πάνω απο τα δοκάρια του Λεάλι, ενώ στο 57, τα Πηγάδια μετατράπηκαν σε Φαρ Ουέστ.

Ο Λισγάρας έκανε ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Σεμπά , υπήρξε συμπλοκή παικτών ,με τον Σολτάνι να σκύβει πάνω από τον τραυματία παίκτη του Ολυμπιακού λέγοντας του κάτι, που προφανώς εκνεύρισε τον Βραζιλιάνο , ο οποίος αντέδρασε ,όσο μπορούσε να το κάνει κάποιος , ο οποίος υπέφερε από τέτοιο δολοφονικό χτύπημα.

Με τον ρέφερι Μάνταλο να αποβάλλει τον αμυντικό της Ξάνθης, εν συνεχεία τον παίκτη του Ολυμπιακού και να δίνει και κίτρινη στον Μποτία.

Ολο αυτό το σκηνικό βοήθησε” το ματς να χάσει τον ρυθμό του με τις δύο ομάδες να μοιάζουν αποσυντονισμένες κάτι που έκανε κακό στην γηπεδούχο ενώ ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει κατοχή και έλεγχο του ματς.

Μέχρι που στο 90 , ο Μιλιβόγεβιτς εκτέλεσε -άψογα- φάουλ έξω απο την περιοχή για το 0-2 μέσα σε αποθέωση.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας (74’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Καμαρά, Τριάδης (71’ Νιέτο), Βασιλικάκης (82’ Π. Ορφανίδης), Σολτάνι, Γιουνές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (90’+2 Μπουχαλάκης), Σεμπά, Μάριν (66’ Μανθάτης), Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Ιντέγε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button