ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλησιάζει και το πρωτάθλημα!!!

Το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Θρύλου που επικράτησε με 67-54 του Αθηναϊκού στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στον 1ο τελικό των πλέι οφ! Οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες με νίκη το Σάββατο (29/4,15:30) στην έδρα του Αθηναϊκού στο Βύρωνα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχει από την ημέρα επανίδρυσης του τμήματος στις εγχώριες διοργανώσεις και απέχει ένα βήμα από την πραγματοποίηση του δεύτερου διαδοχικού νταμπλ!  O Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τις τραυματίες Ζωή Δημητράκου και Τάνια Χαλιβέρα. Πρώτες σκόρερ κόντρα στον Αθηναϊκό αναδείχθηκαν η Εβίνα Μάλτση και Λινέτα Κάιζερ που σημείωσαν αμφότερες από 22 πόντους.

Μάλτση και Κάιζερ οδηγούσαν επιθετικά

Το παιχνίδι στο 1ο δεκάλεπτο ήταν κλειστό με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 14-14 και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο φινάλε του στο επιμέρους 21-16. Με τρίποντο της Μάλτση στην έναρξη της 2ης περιόδου ο Θρύλος ανέβασε τη διαφορά (24-16) και με καλάθι της Κάιζερ την διεύρυνε σε διψήφιο αριθμό (32-22). Οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 38-32. Πρώτες σκόρερ στο διάστημα αυτό ήταν η Εβίνα Μάλτση και η Λινέτα Κάιζερ που είχαν σημειώσει αμφότερες από 13 πόντους. Στο 3ο δεκάλεπτο ο Θρύλος ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές, πιέζοντας στην άμυνα και με το επιμέρους 17-8 έφτασε στη μεγαλύτερη διαφορά με το +15 για το 55-40! Η Κάιζερ εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 πετυχαίνοντας το 59-40 και έφτασε στους 20 πόντους ενώ στη συνέχεια η Καλτσίδου έγραψε στον αιφνιδιασμό το 63-40, 6 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο για το τελικό 67-54.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 17-16, 17-8, 12-14

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη, Μπόνη, Κοσμά, Κάιζερ, Μάλτση, Παπαμιχαήλ, Καλτσίδου, Τζόνσον, Φουράκη

ΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γ. Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου, Καλογήρου, Τραγούλια, Σιδεράκη, Παντέλη, Μπαλτά, Κόνιαλη, Χόντο, Αλμπάνεζ, Δορδοκίδη, Γουίλιαμς

osfp.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button