ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερο από… μεταγραφική “ένεση”

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μαζικά τις ανακοινώσεις του στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ντύνοντας και επίσημα στα ερυθρόλευκα τρεις ποδοσφαιριστές. Τον Σπύρο Ρισβάνη, τον Λεονάρντο Κούτρη και τον Παπε Αμπού Σισέ. Αυτές οι προσθήκες όμως, δεν είναι απλές προσθήκες για να υπάρχει το κλασικό “ροτέισιον” στο ρόστερ που λέμε, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Ξεκινάμε από το δεδομένο, πως δηλαδή σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα κι αν βρίσκονταν, θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Θέλετε και αποδείξεις επ’ αυτού; Πάμε λοιπόν!

O Σπύρος Ρισβάνης για τον οποίο έχουμε ξαναγράψει, φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, έξι Κυπέλλου ενώ πέτυχε και τρία ωραιότατα γκολ. Φουλ σεζόν τη λέμε; Την λέμε! Και μάλιστα σε μία ομάδα που κατέκτησε την πέμπτη θέση και βγήκε και στο Europa League της επόμενης σεζόν.

O Λεονάρντο Κούτρης, αριστερός μπακ, έπαιξε συνολικά σε 33 παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν, 28 πρωταθλήματος, 3 Κυπέλλου και 2 Europa League ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Γεμάτη σεζόν και με αποδείξεις!

Παπέ Αμπού Σισέ. 21χρονος στόπερ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Αζαξιό. Από τα 38 παιχνίδια της Ligue 2 στην Γαλλία έπαιξε τα 30 και συμμετείχε και σε ένα Κυπέλλου ενώ έβαλε και ένα γκολ. Φέρελπις αμυντικός, ο οποίος μάλιστα βλέπει τον κόσμο από τα 1.97!

Ο καλύτερος κριτής, όπως αγαπάμε να λέμε, είναι οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όμως οι συστάσεις των τριών παικτών είναι, το δίχως άλλο εξαιρετικές. Κι εδώ που τα λέμε για να δώσεις την ευκαιρία σε ένα παίκτη να αποδείξει εντός των τεσσάρων γραμμών ότι αξίζει να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος όπως ο Ολυμπιακός, χρειάζεται και κάποιες αξιόλογες συστάσεις, όπως για παράδειγμα, γεμάτες σεζόν.

Εύκολα αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός δεν έψαξε απλά για να προσθέσει ακόμη τρείς παίκτες στο ρόστερ του, αλλά φάνηκε πως ζήτησε το κάτι ξεχωριστό. Και μάλιστα στον νευραλγικό χώρο της άμυνας εκεί από όπου ξεκινούν τα πάντα για μία ομάδα. Δεν πρόκειται για απλές μεταγραφικές “ενέσεις” αλλά για επενδύσεις. Και είναι βέβαιο πως και οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν που έχουν έρθει και σίγουρα θα θέλουν να δείξουν στον προπονητή τους πως αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button