ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πατσατζόγλου: “Κλειδί ο ρυθμός του Ολυμπιακού”

ÐÁÔÓÁÔÆÏÃËÏÕ / ÂÅÑÍÔÅÑ ÂÑÅÌÇÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2007) PATSATZOGLOU / WERDER BREMEN - OLYMPIAKOS (CHAMPIONS LEAGUE 2007)

Την δική του γνώμη σχετικά με το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού μοιράστηκε με τον Νίκο Αβραμίδη στην εκπομπή “Σπορ, Σκορ, Ρεκόρ” ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο πρώην παίκτης των ερυθρολεύκων, που συνεχίζει την καριέρα του στα 39 χρόνια του στην Προοδευτική, υπογράμμισε πως είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να κάνει το παιχνίδι του, να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να μπλοκάρει τις αντεπιθέσεις των πράσινων.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο “Πάτσα” στον Νίκο Αβραμίδη:

Σχετικά με το αποτέλεσμα στο Καζακστάν:

“Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ καλή απόδοση και ήταν πάρα πολύ καλός και δικαιούτο σε γενικές γραμμές την νίκη. Η ισοπαλία δεν ήταν τόσο καλό αποτέλεσμα για τους ερυθρόλευκους, αφού με τις ευκαιρίες που έκαναν έπρεπε να είχαν νικήσει”. 

“Αν έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν παίξει ποτέ στην βασική ενδεκάδα, τότε δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τις ευκαιρίες για να παίξουν και να δείξουν το ταλέντο τους. Αυτά τα παιδιά που μπήκαν και έπαιξαν χθες, έχουν αποδείξει πολλές φορές και στα φιλικά και στα επίσημα και όταν γενικά χρειάστηκε, ότι ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο και ότι αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Εγώ δεν είδα σε καμία φάση που συμμετείχαν αυτά τα παιδιά να είναι λιγότερο καλοί από ή να έχουν μειονεκτήματα από άλλους που παίζουν στους υπόλοιπους αγώνες. Έχουν πολύ ταλέντο, είναι πολύ γρήγοροι, έχουν καταπληκτική τεχνική και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Επίσης είναι σημαντικό για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να είναι χαμηλών τόνων και τα παιδιά αυτά είναι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Πολύ βασικό αυτό”.

Για το ντέρμπι:

“Ξεκινάμε από το γεγονός ότι ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα επειδή παίζει στον κόσμο του, παίζει στο Καραϊσκάκη, αλλά γενικά τα ντέρμπι κρύβουν παγίδες και όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τώρα, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία ήττα 3-0 από την Σταντάρ Λιέγης. Δεν λέει τίποτα. Άλλο η Ευρώπη, άλλο η Ελλάδα και άλλο ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Ναι μεν λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Να είναι συγκεντρωμένος όπως ακριβώς ήταν και στα προηγούμενα ντέρμπι, τότε ναι, θα κερδίσει ο Ολυμπιακός αλλά μην ξεγελάσει κανέναν τους ότι επειδή ο Παναθηναίκός έχασε από την Σταντάρ Λιέγης με αυτό το σκορ πως θα εμφανιστεί ίδιος στο Καραϊσκάκη. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι”.

Με αφορμή αυτήν την ανάλυση, ο Νίκος Αβραμίδης θύμισε στον “Πάτσα” το ντέρμπι του 2007-08 που οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Καραϊσκάκη και τρεις ημέρες μετά οι πρωταθλητές συνέτριψαν τους πράσινους με 4-0.

“Το θυμάμαι πολύ καλά! Είχα παίξει κιόλας εκεί και είχαμε νικήσει με τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα δύο, του Λούα Λούα και του Νούνιες ήταν εκπληκτικά”!

Τέλος, ο “Πάτσα” τοποθετήθηκε σχετικά με το πού θα κριθεί το παιχνίδι:

“O Ολυμπιακός πρέπει να έχει υπομονή. Θα ήθελα να τον δω να είναι πιεστικός από την αρχή του αγώνα και να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και την στήριξη του κόσμου. Η απόδοσή του είναι αυτή που θα κρίνει το ματς και πρέπει να παίξει πιεστικά, γρήγορα και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πέσει στον ρυθμό του Παναθηναϊκού γιατί πιστεύω πως θα κατεβεί πολύ αμυντικά και θα περιμένει τον Ολυμπιακό και θα ψάξει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αν ο Ολυμπιακός δείξει ότι θέλει να κερδίσει το ματς από το πρώτο κιόλας λεπτό, θα το κερδίσει”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button