ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράσταση τίτλου από τον Θρύλο!

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από την Πυλαία θριαμβεύοντας με 3-1 σετ του γηπεδούχου ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την πέπτη του συνεχόμενη νίκη.

Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ επέστρεψε!

Με καταπληκτική εμφάνιση και καρδιά πρωταθλητή ο Ολυμπιακός πέρασε σαν … σίφουνας από την Πυλαία θριαμβεύοντας του ΠΑΟΚ με 1-3 (21-25, 25-20, 14-25, 21-25 )κάνοντας παράσταση τίτλου, πανηγυρίζοντας την πέμπτη του διαδοχική νίκη στην Α1!

Το συγκρότημα του Φενράντο Μπενίτεθ ανέδειξε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια τις αρετές, που το χαρακτηρίζουν φέτος και του δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζει με αίσθηση υπεροχής όλους τους εγχώριους αντιπάλους του.

Η επιθετική πολυφωνία, σε συνδυασμό με το αρκετά μυαλωμένο παιχνίδι και τις εκπληκτικές άμυνες, συνέθεσαν τα σημαντικότερα στοιχεία, που οδήγησαν τον Θρύλο σε αυτόν τον θρίαμβο

Απέναντι σ’ ένα ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν μονοδιάστατος και σαφέστατα δεν μπόρεσε να αντιταχθεί στην ξεκάθαρη ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» σε όλα τα μήκη και πλάτη του τάραφλεξ.

Ο Ολυμπαικός μπήκε απόλυτα προσηλωμένος στο παιχνίδι και με ξεκάθαρη διάθεση αν δυσκολέψει το σερβίς του, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην υποδοχή των γηπεδούχων. Μέσα από τα εξαιρετικά σερβίς των παικτών του Μπενίτεθ, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και με τους Οϊβάνεν, Αλεξίεφ, Ράουβερντικ να «πυροβολούν», πήρε προβάδισμα από νωρίς, για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 21-25.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος ορισμένες ολιγωρίες των παικτών του Ολυμπιακού ισοφάρισε τα σετ σε 1-1 κερδίζοντάς το με 25-20.

Μέχρι εκεί όμως.

«Ερυθρόλευκο» πάρτι και 1-3!

Στο τρίτο σετ ο Θρύλος ήταν διαστημικός. Η άμυνά του ήταν ατσάλι, το σερβίς του παρέσυρε την υποδοχή του ΠΑΟΚ και με τον Μπέμε να είναι επιβλητικός στο μπλοκ, οι φιλοξενούμενοι ξαναβρήκαν ρυθμό και σιγουριά.
Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-10 και 7-14, ρίχνοντας τους αντιπάλους του στο καναβάτσο. Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 9-16, με τους Οϊβάνεν, Αλεξίεφ να κάνουν … πάρτι, για να κατακτήσει το τρίτο σετ με το επιβλητικό 14-25!

Στο τέταρτο σετ έγινε μάχη. Ο Ολυμπιaκός με συνετόι παιχνίδι και έχοντας επιθετική πολυφωνία προηγήθηκε 15-20, με τον Μπέμε να … μοιράζει διαδοχικά μπλοκ τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ένα μικρό «μπλακ άουτ» έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να μειώσει προσωρινά σε 19-20, όμως οι επιθετικές επιλογές των Ράουβερντικ, Αλεξίεφ, Οϊβάνεν ώθησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του σετ με 21-25 και την σπουδαία νίκη με 3-1 σετ.

 

Τα σετ: 21-25, 25-20, 14-25, 21-25.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button