ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρικά στο Final – Four (photos +video)

Tην πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε εύκολα με 17-5, του Απόλλωνα Σμύρνης στο νοκ άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά..

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα τέρματα των Σκουμπάκη, Μουρίκη και Μυλωνάκη μέχρι το 2:54. Ακολούθησαν δυο τέρματα των φιλοξενούμενων με τους Ραμίρερ και Παπαγεωργίου ενώ ο Ομπράντοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 4-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο. Με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Μουρίκης σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με ωραίο γυριστό σουτ και επανέφερε το προβάδισμα του +3 διαμορφώνοντας το 5-2. Στην επόμενη επίθεση ο Γιάννης Φουντούλης, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 6-2 που αύξησε και άλλο τη διαφορά. Το 7-2 προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ερυθρόλευκης συνεργασίας μεταξύ των Φουντούλη, Ομπράντοβιτς και Μουρίκη, με τον τελευταίο να σημειώνει το 7-2. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά γκολ του Ολυμπιακού, στην κόντρα με τους Δερβίση (03:23), Φουντούλη (02:56) και Γούνα (01:05) που ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 10-3. Το σερί των πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε με τον Ομπράντοβιτς να διπλασιάζει τα τέρματα του πετυχαίνοντας το 11-3 το οποίο ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο 3ο οκτάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να διατηρεί το πρεσάρισμα στην άμυνα αλλά και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Το επιμέρους 3-0 στη διάρκεια της προτελευταίας περιόδου, προήλθε από τα τέρματα των Μυλωνάκη, Γούνα, Αργυρόπουλου για το 14-3. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, παρέμεινε η ίδια εικόνα και με το επιμέρους 3-2 διαμορφώθηκε το τελικό 17-5, χάρη στο οποίο ο Θρύλος πανηγύρισε τη νίκη πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 7-1, 3-0, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Κάκκαρης 1, Μουρίκης 3, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκοβ, Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Μαυρωτάς Α., Ξανθόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button