ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Παίξαμε με ψυχή, το πιστέψαμε και νικήσαμε”

Ικανοποιημένος και συνάμα με διάθεση να κρατήσει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που δεν του άρεσαν εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην ψυχή που έβγαλε η ομάδα και πως το πίστευε μέχρι το τέλος πως μπορεί να νικήσει για αυτό και ο Ολυμπιακός πήρε σήμερα τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα υπογράμμισε πως το γεγονός ότι παρατάσσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια δεν σημαίνει πως θα γίνεται κάθε φορά, ενώ κατέληξε πως τέτοιες νίκες είναι από εκείνες που δίνουν πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν είναι ικανοποιημένος ο ίδιος από την εικόνα του Ολυμπιακού και τί θα κρατήσει από αυτή τη δύσκολη νίκη:

“Υπάρχουν πολλά που θα κρατήσουμε από το σημερινό παιχνίδι. Αλλα θετικά άλλα αρνητικά. Πολύ πρόσφατα είχαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες. Είχαν κούραση καθώς είχαν παίξει 2 παιχνίδια, είχαν τα ταξίδια, γενικώς ήταν αρκετά κουρασμένοι. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Είχαμε να παίξουμε απέναντι σε έναν έμπειρο και ποιοτικό αντίπαλο. Δε μπήκαμε πολύ καλά στο ματς, μας κόστισε αυτό διότι δεν είχαμε τον απόλυτο έλεγχο. Στο πρώτο μέρος βελτιωθήκαμε και δεν επιτρέψαμε να μας κάνει ευκαιρίες ο Αστέρας. Στο δεύτερο μέρος δε μπηκαμε δυνατά.

Υπήρχαν όμως και τα θετικά ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, παίξαμε με ψυχή και καρδιά το πιστέψαμε και το γυρίσαμε. Είναι πολύ σημαντική νίκη. Εξίσου σημαντικό είναι πως είδαμε ότι και με παίκτες που είναι κουρασμένοι, που δεν είναι στη καλύτερη μέρα τους και που μπορούν να παίξουν καλύτερα έδειξαν ότι το πίστευαν. Πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν όμως και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ ως τώρα, αλλά δείχνουν πως περιμένουν την ευκαιρία και την αρπάζουν, όπως έγινε σήμερα.

Αν το πίστευε πως ο Ολυμπιακός θα πάρει την νίκη:

“Φυσικά και το πίστευα. Πάντα πιστεύω στην ομάδα. Αν δεν το πίστευα δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε. Η ομάδα μπορεί να παίζει μέ ψυχή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γνωρίζαμε πως ο Αστέρας είναι σκληρός αντίπαλος και το απέδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια, αν και έχασε με δύο πέναλτι ενώ θα μπορούσε να είχε νικήσει. Περιμέναμε να μας δυσκολέψει. Εμείς όμως είμαστε εδώ. Να θυμάστε πως τα πρωταθλήματα κερδίζονται από τέτοια παιχνίδια. Όταν παίζεις με ψυχή τότε έτσι έρχονται τέτοιες νίκες που δίνουν πρωτάθλημα.

Αν θα μπορούσε να κάνει ένα ροτέισιον από τη στιγμή που και ο ίδιος παραδέχεται πως κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι από τις Εθνικές τους ομάδες:

“Ξεκίνησα με την ενδεκάδα αυτή που δείχνει μία καταπληκτική ανταπόκριση. Για αυτό ήθελα να συνεχίσω με αυτή την ομάδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπολογίζω άλλους ποδοσφαιριστές. Η χρονιά έχει τεράστια διάρκεια θα έχει τιμωρίες, τραυματισμούς και εμείς τους υπολογίζουμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση μου ήταν να βάλω τον Γκιγιέρμε αλλά άλλαξα γνώμη γιατί έτσι εξελίχθηκε το ματς και δεν ηρθαν τα πράγματα όπως περιμέναμε. Ο αγώνας απαίτησε μία άλλη αλλαγή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την ίδια ενδεκάδα καθώς μπορεί να δούμε μία εντελώς διαφορετική”.

Αν κέρδισε κάτι παραπάνω η ομάδα από μία νίκη με τον τρόπο που ήρθε:

“Πάρα πολλά κερδίσαμε. Κερδίσαμε παίκτες που απέδειξαν πως είναι εδώ και μπορούν να βοηθήσουν. Κερδίσαμε την αυτοπεποίθηση. Όταν η ομάδα δεν παίζει καλά μπορεί να πάρει αποτελέσματα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και ο κόσμος έδειξε πως πιστεύει στη νομάδα για αυτό και οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι όπως και η ίδια η νίκη”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button