Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤ

Πέμπτο «διπλό» στην «Nokia Arena» (Videos)

O Oλυμπιακός πανηγύρισε το πέμπτο συνολικά «διπλό» στην έδρα της Μακάμπι.  To πρώτο με τον θρυλικό «Ντούντα», για να ακολουθήσουν αυτά των Ιωαννίδη, Γιαννάκη, Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλου.

 

Την ξέφρενη κούρσα του προς τη κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη προνομιούχο τετράδα της πιο απαιτητικής Ευρωλίγκας όλων των εποχών συνέχισε ακάθεκτος ο Ολυμπιακός

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αποδίδοντας μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου, έκαναν κομμάτια και θρύψαλα την Μακάμπι μέσα στο «Nokia Arena» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με τις άγριες διαθέσεις τους!

Μάλιστα αυτό το «διπλό», που ήταν το έβδομο φετινό των «ερυθρόλευκων«» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σηματοδότησε την πέμπτη τους νίκη στην έδρα της «ομάδας του Λαού» από καταβολής της Ευρωλίγκα!

Η πρώτη μας φέρνει την περίοδο 1997-98, όταν με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην άκρη του πάγκου τους, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με το εμφατικό 73-87, για να ακολουθήσουν τέσσερα «διπλά» όλα με Έλληνες προπονητές στην τεχνική τους ηγεσία! Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να συμπληρώνει το «καρέ»!

Η αρχή είχε γίνει τη σεζόν της επιστροφής του Γιάννη Ιωαννίδη (1999-2000) όταν ο Θρύλος είχε θριαμβεύσει 54-65 έχοντας κορυφαίο τον Χόλιγουντ Ρόμπινσον .

Ακολούθησε η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2008 με 82-87, έχοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη άρτι αφιχθέντα στην άκρη του πάγκου του. Κορυφαίος σ’ αυτή την σπουδαία βραδιά ήταν ο Λιν Γκριν με 27 πόντους.

Η τέταρτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι μας φέρνει την περίοδο 2012-13 στη πορεία προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου ευρωπαϊκού και τρίτου συνολικά στην ιστορία του.

Ο Θρύλος με τον Γιώργο Μπαρτζωκα στο τιμόνι του είχε φύγει θριαμβευτής από το «Γιαντ Ελιάου» με 77-78 έχοντας κορυφαίο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη με 24 πόντους!

Για να φθάσουμε στον θρίαμβο της Πέμπτης (2/3), όπου οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποιώντας διαστημική εμφάνιση έφτασαν στο θριαμβευτικό 71-82.

Ας θυμηθούμε όλα τα επικά «διπλά» του Θρύλου στο Τελ Αβίβ!

https://youtu.be/dTls8JKr3NM

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button