ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάμε σαν άλλοτε (video)

olympiakos-final-four-1997

Πρεμιέρα Ευρωλίγκας απόψε το βράδυ για τον Ολυμπιακό. Όσες πρεμιέρες κι αν έρθουν, όσες κι αν πέρασαν ο στόχος και οι φιλοδοξίες ήταν οι ίδιες. Να δούμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Γράφει ο Θάνος Πέππας

Ο στόχος της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Θρόνου δεν ήταν μία ιδέα που απλά ξεπήδησε… προχθές. Είναι ένας στόχος ο οποίος έχει βάλει γερά θεμέλεια στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Τότε δηλαδή που ξεκίνησε η εποχή Σωκράτη Κόκκαλη στο μπάσκετ και η ομάδα άρχισε να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό στην Ελλάδα.

Και για τι ομάδα μιλάμε… Πέρασαν παικταράδες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ερυθρόλευκη ιστορία. Ποιος θα ξεχάσει τον Τόμιτς, τον Φασούλα, τον Τάρλατς, τον fast Eddie, τον Σιγάλα, τον Μπακατσιά, τον Καμπούρη, έστω και τον “δε θα πάρεις Κύπελλο ποτέ”, Ζάρκο Πάσπαλιε και τον… ποταμό Ντέιβιντ Ρίβερς που έδωσε άλλο ρυθμό στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού του 1997. Αυτοί και άλλοι πολλοί συνετέλεσαν στην αναγέννηση του μπασκετικού Ολυμπιακού, χαρίζοντας στον κόσμο μοναδικές στιγμές.

Η γεννιά των σημερινών 30άρηδων, που έγιναν Ολυμπιακοί παρακολουθώντας πρώτα τον Προτάσωφ, τον Καραπιάλη, τον Βαϊτση, τον Τσαλουχίδη και άλλους στο Καραϊσκάκη, μετά περνούσε απέναντι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έβλεπε την χρυσή ομάδα μπάσκετ, στον δρόμο προς το Τελ Αβίβ, την Σαραγόσα και φυσικά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα συναισθήματα κάθε φορά που ξεκινάει μία νέα Ευρωλίγκα είναι τα ίδια και το μυαλό όλων γυρίζει πίσω στο χρόνο, όταν αυτή η ομάδα άρχισε να παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κι αν ήρθαν δύσκολα χρόνια την δεκαετία του 2000, αυτά σβήστηκαν με την γεννιά των παικτών που ξεκίνησαν τα μπασκετικά τους βήματα βλέποντας τον Έντι, τον Φασούλα, τον Σιγάλα, τον Ρίβερς και τους υπόλοιπους να στέλνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Τον ρόλο των μεγάλων αυτών παικτών ανέλαβαν ο θρυλικός Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και η παρέα τους!

Επίσης, πάντα θα θυμόμαστε εκείνες τις μπαρουτοκαπνισμένες βιντεοκασέτες του ΤΑΚ Ολυμπιακός που είχαμε σαν εικόνισμα στην ταινιοθήκη μας με τα μεγάλα κατορθώματα της δεκαετίας του 90.

Ας τα θυμηθούμε:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button