ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάλεψε αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό

Οι τίτλοι τέλους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ  γράφτηκαν με  ήττα για τον Ολυμπιακό στην τελευταία παράσταση του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους. Οι “Μπιανκονέρι” επικράτησαν με 2-0  σε ένα παιχνίδι όπου βάσει της εμφάνισης τους  σε ένα σημαντικό κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου οι Πρωταθλητές άξιζαν κάτι καλύτερο.Εξαιρετικός ο κόσμος που βοήθησε όπως μόνο ο ίδιος ξέρει.

Στα πρώτα 15 λεπτά, οι Γιουβεντίνοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Ολυμπιακό να περιμένει για να βγει σε αντεπιθέσεις . Με τους Ιταλούς να κάνουν παιχνίδι από τα άκρα με Ντοουγκλας Κοστα από αριστερά και Κουαδράδο από δεξιά.
Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ντε Σίλιο πέρασε για το Ντιμπάλα που κινήθηκε από δεξιά ,πέρασε εύκολα τον Ενγκελς ,αλλά ο Προτό με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ
Ο Πρωταθλητής αντέδρασε και στο 10, ο Ομάρ κινήθηκε λίγο έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ, ο Σέζνι δεν συγκράτησε τη μπάλα και έδιωξαν οι αμυντικοί .
Στο 15ο λεπτό , οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ, όταν από το κέντρο και αριστερά , ο Ματουιντί ,έκανε ωραία βαθιά μπαλιά στον Αλεξ Σάντρο που βγήκε πίσω από τον Ομάρ έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Κουαδράδο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, ξεχασμένος από τον Κούτρη
To ματς πήγαινε ακριβώς στο ρυθμό που ήθελε η «Γιούβε»,με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να κάνει αξιόλογη επιθετική ενέργεια ,τη μπάλα να μη φτάνει εύκολα στην επίθεση και όταν γινόταν αυτό, οι Ιταλοί αμυντικοί έβρισκαν τρόπο να αντιδράσουν, όπως στη κάθετη προς τον Σεμπά στο 27,αλλά ο Μπενάτια σταμάτησε τον Βραζιλιάνο και έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

ΟΧΙ ΡΕ «ΤΖΟΥΚΑ»
Στο 41 καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Από κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά, ο Νικολάου έπιασε την πρώτη κεφαλιά ,στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Τζούρτζεβιτς που έπιασε κεφαλιά ,αλλά με τα πόδια ο Σέζνι έδιωξε ενστικτωδώς. Ηταν εκείνο το λεπτό που ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά ψηλά κάτι που δεν βόλευε τη Γιουβέντους που φέτος ή άμυνα της είναι αρκετά ασταθής..
Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε στο 0-1.

«ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕ ΜΑΡΙΝ»

Με την είσοδο του Μάριν ,αλλά και τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά , οι Πειραιώτες έγιναν πιο επικίνδυνοι και στο 58, ο Ταχτσίδης έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Μάριν, αλλά ο Σέζνι πρόλαβε στην έξοδο τον Γερμανό του Ολυμπιακού και έδιωξε .Στην εξέλιξη της φάσης , ο Μάριν πήρε τη μπάλα από πλάγια κάνοντας σέντρα αλλά και πάλι ο Πολωνός κίπερ ήταν παρών.
Στο 61, ο Φορτούνης μπήκες αντί του Οτζίτζα,ενώ με τη Γιουβέντους να έχει κακή δημιουργία , ο Αλέγκρι πέρασε τον Πιάνιτς.
O Λεμονής έβαλε και τον Μπεν αντί του Τζούρτζεβιτς, ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά ισορροπημένος στις γραμμές ,κέρδιζε μάχες στη μεσαία γραμμή ,αλλά του έλειπε η δημιουργία φάσης που θα προβλημάτιζε τη Γιουβέντους στη συνέχεια του αγώνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΠΕΝ
Αυτό έγινε στο 81. Ο Κούτρης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά ,ο Μάριν έκανε τακουνάκι και η μπάλα έφτασε στον Μπεν που έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή της οριζόντιας δοκού και ο Ολυμπιακός απώλεσε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς.
Kαι εκεί που φαινόταν ότι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, ηρθε η έμπνευση του Μπερναντέσκι που συνέκλινε από δεξιά και με εξαίρετο σουτ νίκησε τον Προτό για το 0-2.

Ολυμπιακός: Προτό-Ομάρ-Κούτρης-Ενγκελς-Νικολάου-Οτζίτζα(61 Φορτούνης)-Ρομαό-Ταχτσίδης-Σεμπά(46 Μάριν) –Πάρντο-Τζούρτζεβιτς(70 Μπεν)
Γιουβέντους: Σέζνι—Ντε Σίλιο-Σάντρο-Μπενάτια-Μπαρτζάλι(69 Μπαρτζάλι)-Κεντίρα-Ματουιντί-Κουαδράδο(84 Μπερναντέσκι)-Κόστα-Ντιμπάλα(61 Πιάνιτς)-Ιγκουαίν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button