ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “Σφαιρό” πήρε το “σκαλπ” του Ομπράντοβιτς

Από αυτό εδώ το βήμα, δεν θα σταθούμε στην απόδοση των παικτών, γιατί όλοι είδαμε τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Του Δημήτρη Μπούκα

Προσωπικά ο γραφών θέλει ν’ ασχοληθεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που αποδεικνύει χρόνο με το χρόνο, πως ανήκει στην ελίτ των ευρωπαίων προπονητών, καθώς εδώ και δύομισι χρόνια, έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία.

Ο Θεσσαλονικιός κόουτς στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ πήρε την ταυτότητα του διάσημου συναδέλφου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος για 30 λεπτά, είχε χάσει τ’ αυγά και τ’ πασχάλια στην κυριολεξία. Ο Θρύλος παρατάχθηκε στο παρκέ με σχήμα καμικάζι, με παίκτες έτοιμους να πεθάνουν για την μπάλα, ενώ οι αντίπαλοί τους, είχαν ένα υφάκι υπεροπτικό, πιστεύοντας πως θα κερδίσουν με τη φανέλα. Κύριε Ομπράντοβιτς σας έχουμε νέα. Ο Ολυμπιακός όταν αγωνίζεται στο ΣΕΦ με αυτόν τον κόσμο, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να χάσει, ακόμα κι αν έχει τρεις ηχηρότατες απουσίες, όπως ήταν αυτές των Πρίντεζη, Αγραβάνη και Χάκετ.

Επιστρέφουμε στον κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος, ο οποίος μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ, δεν μάλωσε τους παίκτες του, αλλά τους συμβούλεψε, πως μόνο με την άμυνα, μπορούν να πάνε μακριά στην Ευρωλίγκα. Οι 21 πόντοι παθητικό στο πρώτο ημίχρονο, είναι εντυπωσιακό νούμερο και αυτό αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της τεράστιας διαφοράς, που οικοδόμησε ο Ολυμπιακός. Το προπονητικό σταφ των ερυθρολεύκων περίμενε αυτήν αγωνιστική καθίζηση στο τελευταίο δεκάλεπτο , αφού το μικρό ροτέισον μοιραία, φέρνει και κόπωση.

Εν κατακλείδι ο Σφαιρόπουλος αιχμαλώτισε τον Ομπράντοβιτς και απέδειξε σε όλους, πως του αξίζουν πολλά μπράβο για την εικόνα της ομάδας, όχι μόνο σήμερα, αλλά σε όλο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα.

ΥΓ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης κόλλησε σαν βδέλλα πάνω στον Σλούκα και τον ανάγκασε να κάνει τέσσερα λάθη. Ναι ο διεθνής γκαρντ ήταν άστοχος από την περιφέρεια (2/9), όμως το κομπιούτερ των Πειραιωτών, είχε τρία χρόνια να κάνει τέτοια αμυντική εμφάνιση.

ΥΓ2. Κυρίες και κύριοι ο Πάτρικ Γιανγκ είναι εδώ. Ο θηριώδης σέντερ θύμισε κάτι από παλιά σήμερα το βράδυ, αφού ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση, δείχνοντας έτοιμος να σηκώσει το βάρος της θέσης “πέντε”, μαζί με τον Κεμ Μπιρτς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button