ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «Ρίμπο» πήρε τ’ όπλο του! (Video)

2006-2007, Ριβάλντο, Ι.Στολτίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1)

Σαν σήμερα πριν από δέκα ακριβώς χρόνια ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Ριβάλντο επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στον Ναό και ξεκίνησε την κούρσα του προς την κατάκτηση του 35ου τίτλου του.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με το ξεκίνημα της θρυλικής πορείας προς την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος της ιστορίας του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία

Σαν σήμερα πριν από δέκα ακριβώς χρόνια ο Θρύλος με μεγάλο πρωταγωνιστή το Ριβάλντο ξεπερνούσε πολύ δύσκολα με 2-1 το εμπόδιο ης Ξάνθης στο «Καραϊσκάκη» στην πρεμιέρα της περιοδου 2006-07 κάνοντας μυθική ανατροπή στα τελευταία 25 λεπτά της αναμέτρησης.

Η ακριτική ομάδα με τον Γιάννη Μαντζουράκη στην άκρη του πάγκου της αιφνιδίασε τους πρωταθλητές, αφού μόλις στο 5’ ευτύχησε να προηθεί στο σκορ χάρη σε γκολ του Γιώργου Μπάρκογλου, που εκεταλλεύθηκε ιδανική κάθετη πάσα του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος πέντε μήνες αργότερα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

Στο δεύτερο όμως με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ έφτασε στην ολική επαναφορά και τη σημαντική νίκη με 2-1. Με τον «Ρίμπο» να παίρνει το όπλο του και αρχικά να ισοφαρίζει στο 66’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να χαρίσει την νίκη στον Θρύλο με γκολάρα στο 87’ από πολύ μακρινή απόσταση!

Ας θυμηθούμε πώς στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button