Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Παπανικολάου που «δαγκώνει»!

Το διαρκές αγωνιστικό ανέβασμα του διεθνούς φόργουορντ αποτελεί το καλύτερο νέο για τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας Γιάννη Σφαιρόπουλο.

 

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του Ολυμπιακού στην εκκωφαντική νίκη επί της Μπασκόνια με 92-62 πέρασε ο Κώστας Παπανικολάου!

Ο 26χρονος διεθνής φόργουορντ το τελευταίο διάστημα έχει σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του, ενισχύοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, οι οποίοι πολλές φορές δεν περνούν από τα κομπιουτεράκια της στατιστικής υπηρεσίας.

Μα είναι τόσο σημαντικοί για τη διαμόρφωση ενός αποτελέσματος

Η ενέργεια, που έβγαλε στο παρκέ στα καθοριστικά πρώτα αλεπτά, όταν και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την έκρηξή του, ώστε να φτάσει στην αγωνιστική εκτόξευση του δευτέρου δεκαλέπτου, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην εύρεση του εξοντωτικού ρυθμού που επεδίωκαν από το ξεκίνημα του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι»

Με τους 12 πόντους, που σημείωσε, τα 7 ριμπάουντ, που «κατέβασε», αλλά κυρίως την προσήλωσή του στο αμυντικό σκέλος ο Κώστας Παπανικολάου θύμισε έντονα τον παίκτη, που λάτρεψαν όλοι στο Λιμάνι το διάστημα της πρώτης του θητείας στους «ερυθρόλευκους».

Με την ενέργειά του, την ταχύτητά του, αλλά και το ασίγαστο πάθος του, ο «Air Pap» έδωσε το έναυσμα  για την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, με τη οποία οι Πειραιώτες εδραιώθηκαν στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο καλός Παπανικολάου ενδέχεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της καλοδουλεμένης «μηχανής» του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πορεία προς την επίτευξη των υψηλών στόχων του Θρύλου σε Ελλάδα κι Ευρωλίγκα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button