ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

«Ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από σύλλογος!»

Στο ενεργό ρόλο που έχει να επιδείξει στα κοινωνικά δρώμενα του Πειραιά ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. 

 

Το έντονα ευαισθητοποιημένο του πρόσωπο απέδειξε περίτρανα για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός.

Αυτό ανάγεται στην όμορφη εκδήλωσε, που πραγματοποίησε η Ακαδημία των «ερυθρόλευκων»

με το  πρώτο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στα Καμίνια στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο πραγματοποιούνται καθημερινά οι προπονήσεις των τμημάτων της Ακαδημίας βόλεϊ.

Η εκδήλωση περιλάμβανε αγώνες επίδειξης βόλεϊ  από αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών μας και τραγούδια από τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού.  Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ  Σταυρούλα Αντωνάκου, η αρχηγός της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη και ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Σπύρος Μπιτσάκης.

Μεγάλη έκπληξη και χαρά στους μικρές αθλητές και μαθητές έδωσε η παρουσία του Λεόνε!

Στους αγώνες επίδειξης βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διεξήχθησαν την Τρίτη στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, παρευρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Κλειστό Γυμναστήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με ενέργειες του Δημάρχου και του Ο.Π.Α.Ν, αλλά και με την οικονομική συμβολή του Ολυμπιακού, ώστε να αξιοποιείται για τις ανάγκες και των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού, αλλά και των παιδιών του Ειδικού Σχολείου.

Ο Ολυμπιακός στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και στον Δήμο Πειραιά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος για την πόλη».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης!

«Η συνεργασία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με το 1ο Ειδικό Σχολείο είναι ευρύτερη και σε εβδομαδιαία βάση. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η σημερινή διοργάνωση, που είναι ένας αγώνας επίδειξης για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Θα έρθει και ο «ΘΡΥΛΕΩΝ» να δώσει χαρά στα παιδιά και να μοιράσει χαμόγελα. Να δουν ένα αγώνα βόλεϊ και αγοριών και κοριτσιών. Είναι ένα ωραίο πρόγραμμα μια ωραία συνεργασία, η οποία έγινε με τη μεσολάβηση του Δήμου και του Ο.Π.Α.Ν., ώστε να «τρέξει» αυτό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πάντα βοηθάει κι είναι κάτι παραπάνω από ένας Σύλλογος για την πόλη. Σήμερα βλέπουμε ότι είναι μια μέρα γιορτής. Είναι γεμάτο το Γυμναστήριο. Είναι και παίκτες του Ολυμπιακού, η αρχηγός πόλο γυναικών του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη και άλλοι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί εμείς έχουμε πει ότι όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελούμε κι εμείς. Ενέργειες σαν κι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν για να δώσουμε χαρά στα σχολεία γενικότερα, πόσο μάλλον στα Ειδικά Σχολεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Αντωνάκου: «Τα χαμόγελα των παιδιών τα λένε όλα»

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου σημείωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτήν την εικόνα: τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού να έχουν γίνει ένα. Θα γίνει μια πολύ όμορφη γιορτή και επίδειξη του αθλήματος του βόλεϊ. Πιο πολύ ευτυχισμένοι είμαστε, γιατί μετά την παρέμβαση του Δημάρχου και τις ενέργειες που κάναμε, καταφέραμε να επισκευάσουμε και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να λειτουργήσει και η πισίνα, αλλά και αυτή αίθουσα να αξιοποιηθεί, όπως έπρεπε και με ανταποδοτικό τρόπο, για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, τα χαμόγελα των παιδιών τα λένε όλα».

 

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά Άννα Τηλιακού, ανέφερε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τα παιδιά μας δοκιμάζουν αυτήν την έκπληξη με πολύ μεγάλη χαρά και προσδοκίες, όπως και οι γονείς τους. Οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα δίπλα στα παιδιά εδώ μαζί τους. Τι θέλουμε; Να ανοίξουμε τα θέματα της ειδικής αγωγής και τα θέματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες προς την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που ανήκει στον Πειραιά και με αυτόν τον τρόπο υποδεχόμαστε όλη την κοινωνία εδώ σήμερα».

Παράλληλα, οι προπονητές των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού Κυριάκος Καμπερίδης και Αντώνης Τσακιρόπουλος, καθώς και ο Έφορος του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού, Μανώλης Τσιρογιάννης, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την αποδοτική συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Ολυμπιακό και το 1ο Ειδικό Σχολείο. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν η πλήρης ανακαίνιση και αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου για την άθληση της νεολαίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button