ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Νόμος του “Φορτού”

Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς,αλλά και για παίκτες με καρδιά και ψυχή , ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-3 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη ,επιστρέφοντας στις νίκες μετά απο τέσσερα παιχνίδια. Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων σε ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν εύκολη νίκη των Πρωταθλητών, με τον Πανιώνιο να ισοφαρίζει από 1-3 και τον Φορτούνη να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος για το 3-4.

Ο Τάκης Λεμονής εμπιστεύτηκε τον Καρίμ, από τη στιγμή που δεν ήταν έτοιμος ο Εμενίκε, ενώ άφησε στον πάγκο τον Τζούρτζεβιτς. Με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια και από δεξιά προς αριστερά τους Φιγκέιρας, Σισέ,Νικολάου,Κούτρη Οτζίτζα και Ρομαό στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους ο Φορτούνης .Με Πάρντο-Σεμπά δεξιά και αριστερά και τον Καρίμ προωθημένο.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό μιας και από ένα λάθος γύρισμα από τον Φιγκέιρας, ο Σπιριντόνοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και νίκησε τον Προτό.
Μέχρι και το 15, οι Πρωταθλητές είχαν τα γνωστά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία , με τον Οτζίτζα να είναι κακός , τον Φορτούνη να μην μπορεί να δημιουργήσει και τους Πάρντο –Σεμπά να μην βρίσκουν χώρους να απειλήσουν.
Τότε ακριβώς , ο Φορτούνης ήταν που έστειλε το πρώτο ..μήνυμα ανάκαμψης. Το σουτ που έκανε, ανάγκασε τον Κότνικ να διώξει σε κόρνερ.
Οι «Κυανέρυθροι» ,που πίεζαν ψηλά, για να κρατήσουν το 1-0 ,έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό και το πλήρωσαν. Στο 19 ,από φάουλ του Φορτούνη ήρθε η ισοφάριση.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Ο Θηριώδης Σισέ ,λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε το φάουο –διαβήτη του «Φορτού» και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1.
Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα και σχεδόν μετά το 1-1, ο Πάρντο έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τον Κολομβιανό να πιάνει κεφαλιά από κοντά ,ύστερα από σέντρα του Σεμπά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Σισέ ήταν αυτός που ισοφάρισε, αλλά και αυτός που στο 27, κράτησε το εν λόγω σκορ. Μιας και στο 27, από φάουλ που εκτέλεσε ο Χατζισαφί από αριστερά, ο Οικονόμου βρέθηκε ακάλυπτος στο δεύτερο δοκάρι ,εκανε κεφαλιά, ο Προτό έβλεπε τη μπάλα να περνάει δίπλα του αλλά ο νεαρός αμυντικός ήταν εκεί ,διώχνοντας τη μπάλα και ο Βέλγος κίπερ μπλόκαρε.
ΟΤΖΙΤΖΑ-ΚΑΡΙΜ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Ο Βέλγος μπορεί να έκανε κάποια αβίαστα λάθη που δεν τα πλήρωσε ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν και αυτός που έδωσε την μαγική ασίστ στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου για το 1-2 του Καρίμ ,που «διάβασε» σωστά τη φάση και την «τελείωσε» εξαιρετικά για το προβάδισμα.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Πάρντο δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά σε θέση μέσα -δεξιά από ασίστ του Φορτούνη, πρώτα στο 39 και εν συνεχεία στο 43(απέκρουσε ο Κότνικ)αλλά οι Πρωταθλητές μπήκαν με προβάδισμα δύο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου.
Και πάλι ο Κολομβιανός ήταν ο πρωταγωνιστής με το σουτ που έκανε και τον Κότνικ να αποκρούει, αλλά ο Καρίμ πήρε το ριμπάουντ για το 1-3.
Στην επανάληψη, δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα, με τον Ολυμπιακό να προσέχει τα μετόπισθεν και να προσπαθεί να βγει σε αντεπιθέσεις.
Η είσοδος του Λάμπρου, αντί του Μασούρα έκανε τον Πανιώνιο πολύ πιο επιθετικό και αρκετά πιο επικίνδυνο .Με το νεαρό να απειλεί στο 61( σουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτύων) . Οι «Κυανέρυθροι» είχαν κατοχή μπάλας, αλλά οι Πειραιώτες δεν ήταν σοβαροί στο κομμάτι των αντεπιθέσεων ,καθώς δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν, σωστά τις φάσεις που δημιουργούσαν.
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ 3-3
Και εκεί που όλα έδειχναν ένα εύκολο 1-3 ,κάπου εκεί το ματς πήρε φωτιά. Ο Γρηγορίου έβαλε όποιον επιθετικό είχε στη διάθεση του και άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο, με τον Ταχτσίδη, παίρνοντας τη θέση του Οτζίτζα να μην είναι καθόλου καλός ανασταλτικά.
Ετσι ,στο 83, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι ,σε ανατροπή του Σπιριντόνοβιτς από τον Προτό με τον Μαασούντ να κάνει το 2-3 και σχεδόν αμέσως, ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε γρήγορη αντεπίθεση με σκόρερ το Ντουρμισάι.
Με το ματς, σε τεντωμένο σκοινί , ο Φορτούνης πήρε την πρωτοβουλία και κερδίζοντας ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι από τον Οικονόμου σε προσπάθεια του μέσα στην περιοχή από τα 11 βήματα έκανε το 3-4 και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος (71′ Παπαγεωργίου), Σιώπης, Κόρμπος (81′ Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (64′ Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης (88′ Μποτία), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button