Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Λεμονής των ανατροπών και των τίτλων! (Videos)

Για τρίτη φορά ο Ολυμπιακός με τον 57χρονο προπονητή στην άκρη του πάγκου του αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα, έπειτα από αντεπίθεση διαρκείας. Με τον τίτλο να καταλήγει στο τέλος της σεζόν στο λιμάνι.

 

Τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε ο Ολυμπιακός χάρη στην επιρκάτησή του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στον Νααό.

Ο Θρύλος κόντρα στον αβυσσαλέο και ύπουλο πόλεμο που δέχεται από κάθε μορφής … εξουσίας, όχι μόνο κατάφερε να κρατηθεί όρθιος και να νικήσει με την πάροδο του χρόνου όλα τα προβλήματα που είχαν διαγνωστεί στον ορίζοντα, αλλά να δείξει και την τεράστια δυναμική το, προκαλώντας την … άτακτη υποχώρηση των υποτιθέμενων «όψιμων» ανταγωνιστών του

Ο Τάκης Λεμονής από την στιγμή όπου επέστρεψε για τέταρτη φορά στην άκρη του πάγκου της ομάδας της καρδιάς του, επιχείρησε να θεραπεύσει τις όποιες «ασθένειες» … χαρακτήριζαν την ομάδα.

Αφού πρώτα «μίλησε» στην καρδιά και το μυαλό των ποδοσφαιριστών τους τονίζοντάς τους, την πεποίθησή του ότι το τέλος του πρώτου γύρου θα τους βρει στην πρώτη θέση, στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για την τελική αντεπίθεση!

Με όπλο την άριστη γνώση του γύρω από την ομάδα, την σκληρή δουλειά, αλλά ακι την τρομερή μεταδοτικότητα του πάθους του προς τους ποδοσφαιριστές του, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει αγωνιστικά τους «ερυθρόλευκους» και να τους οδήγήσει σ’ ένα εκπληκτικό νικηφόρο σερί τις έξι τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Σερί, που έδωσε την δυνατότητα στους Πειραιώτες να ανατρέψουν την διαφορά από τους εκάστοτε … πρωτοπόρους και να αναδειχθούν με την μαγκιά τους πρωταθλητές χειμώνα!

Για όσους προσέχουν την … λεπτομέρεια θα είχαμε να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός σε δύο ακόμη περιπτώσεις στο παρελθόν έχει ανατρέψει διαφορές μεσούσης της σεζόν κι έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, έχοντας τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του. Με την υποσημείωση ότι σε όλες τις περιπτώσεις το τέλος της σεζόν έβρισκε τον Αυτοκράτορα Θρύλο στον θρόνο του να πανηγυρίζει ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Σενάριο το οποίο όλοι μας θέλουμε να επαναληφθεί τον ερχόμενο Μάιο, ώστε να γραφτεί ιστορία και μυθικό ρεκόρ με την κατάκτηση του όγδοου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Το Redaroume.gr μπήκε στον κόπο να σας υπενθυμίσει όλες τις μεγάλες ανατροπές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός μεσούσης της σεζόν με τον 57χρονο τεχνικό στο τιμόνι του και του έχουν δώσει τη δυνατότητα να στεφθεί αρχικά πρωαθλητής χειμώνα κι εν συνεχεία πρωταθλητής σεζόν!
Εξίσου εξαιρετική ήταν η επίδοση της περιόδου 2007-08. Διάστημα όπου ο Ολυμπιακός στις επτά τελευταίε «στροφές» του πρώτου γύρου πέτυχε έξι νίκες και μία «λευκή»ισοπαλία στην Λάρισα

Το επίσης αξιοπρόσκτο της υπόθεσης, είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός ανέτρεψε διαφορές από την ΑΕΚ.

Πάμε λοιπόν.

Σεζόν 2001-02: (Πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών)

10η αγωνιστική: Ακράτητος – Ολυμπιακός 2-3

11η αγωνισιτκή: Ολυμπιακός –Παναχαϊκή 4-0

12η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

(σ.σ. την 13η αγωνιστική ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε 0-1 στο ΟΑΚΑ από τον Άρη, ωστόσο, κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, λόγω της ήττας της συμπρωτοπόρου ΑΕΚ με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα)

 

Σεζον 2007-08 (Πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών)

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός –Βέροια 1-0

10η αγωνιστική: Ατρόμητος – Ολυμπιακός1-3

11η αγωνιστική: Ολυμπιακός –Λεβαδειακός 4-0

12η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0

13η αγωνισιτκή: Λάρισα – Ολυμπιακός 0-0

14η αγωνιστική: Ολυμπιακός –Ξάνθη 2-1

15η αγωνιστική: Ηρακλής – Ολυμπιακός 1-2

 

Σεζόν 2017-18 (Πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών)

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1

11η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-1

12η αγωνιστική: Κέρκυρα – Ολυμπιακός 1-3

13η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 3-1

14η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4

15η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ας θυμηθούμε όλες τις παραπάνω νίκες τωνεπκών ανατροπών στα παρακάτω videos

https://youtu.be/t-zzVv8isno

https://youtu.be/DQEwUls2it8

https://youtu.be/3WiC2gDuvPY

https://youtu.be/F30wRuoKVEo

https://youtu.be/vzoIZ4J-7Hk

https://youtu.be/Edb-t_yWGBs

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button