ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο κόσμος μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου (18:00) στο ΣΕΦ την TS Wisla Krakow στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας. Ο Θρύλος προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με ομάδα από την Πολωνία, με τις «ερυθρόλευκες» να συνεχίζουν τις προπονήσεις στο φαληρικό κλειστό.

Ο βοηθός προπονητή του Γιώργου Παντελάκη, Θάνος Νίκλας, ανέλυσε στο www.olympiacossfp.gr την αντίπαλο του Ολυμπιακού, TS Wisla Krakow, τον επιθετικό της προσανατολισμό και την άμυνά της, ενώ μίλησε και για τον κόσμο του Θρύλου τον οποίοι οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας, στο πρώτο τους παιχνίδι για φέτος, θέλουν να τον ευχαριστήσουν με την απόδοσή τους στο παρκέ.

Αρχικά ο βοηθός προπονητή των «ερυθρόλευκων» τόνισε για την ομάδα από την Κρακοβία ότι: «H Wisla είναι ανανεωμένη σε σχέση με πέρσι και έχει γεμίσει την περιφέρειά της. Έχει δύο Αμερικανίδες που φέτος κατέκτησαν και το WNBA με τις  Seattle Storm, την Τζόρντιν Κάναντα και την Μερσέντες Ρασέλ. Ταυτόχρονα διαθέτει τρεις διεθνείς Ισπανίδες, την Λεονόρ Ροντρίγκεθ η οποία είναι και εκ των αρχηγών της ομάδας, την Μαρία Αραούχο και την Μαρία Κόντε που είναι πολύ καλές στα γκαρντ.

Ως ομάδα η Wisla επιθετικά αρέσκεται στο σετ παιχνίδι, κάτι που προσπαθεί βέβαια να το τροποποιήσει, αφού θέλει πλέον να τρέξει στο γήπεδο. Δουλεύει στην επίθεση με πολλά κεντρικά pick and roll και κάποια side pick and roll. Ταυτόχρονα, προσπαθεί  να περάσει την μπάλα στην ρακέτα και να τροφοδοτήσει την ψηλή της, για να κερδίσει από εκεί κάποιο πλεονέκτημα στην επίθεσή της.

Εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ επάνω σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα στην τακτική μας. Έχουμε ήδη βάλει τα πλάνα μας στο παιχνίδι μας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάμε στην προπόνηση. Από τη στιγμή που έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς είμαστε στο 100% στις προπονήσεις μας. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού εκτός της Ρασίντ και τα κορίτσια έχουν πάρα πολύ καλή διάθεση.

Από την μεριά μας έχουμε βάλει πάρα πολλά πράγματα στην τακτική μας και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε πολλές δυσκολίες στο επιθετικό παιχνίδι της Wisla και θα περιορίσουμε τα ατού της.

Και θεωρώ ότι πραγματοποιώντας αυτό το πράγμα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μέσα στο παιχνίδι».

Ο Θάνος Νίκλας αναφέρθηκε και στον τρόπο που αμύνεται η ομάδα από την Πολωνία και τόνισε πως: «Αναφορικά τώρα με την άμυνά της, η Wisla προσπαθεί να είναι και εκεί επιθετική, δημιουργεί καταστάσεις press σε όλο το γήπεδο, με τις οποίες προσπαθεί να δυσκολέψει τον αντίπαλο. Έχουμε διαβάσει καλά το ματς, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε όλα».

Τέλος μίλησε για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το πόσο τον χρειάζεται η ομάδα στην αναμέτρηση στο ΣΕΦ την Τρίτη (09/10, 18:00).

«Σίγουρα το κομμάτι του κόσμου θα μας βοηθήσει πολύ και τον θέλουμε δίπλα μας. Παίζουμε εντός έδρας, αυτό θα είναι και το πρώτο μας παιχνίδι φέτος και θέλουμε και εμείς να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη και διάθεση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και στα κορίτσια και θεωρώ ότι η βοήθεια του κόσμου θα μας δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσουμε και να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι», δήλωσε ο Θάνος Νίκλας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button