REDΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κόουτς των μεγάλων επιτυχιών στο φακό του Redaroume

O προπονητής των επιτυχιών ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τα δυο Τσάμπιονς Λίγκ ο Θοδωρής Βλάχος σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο redaroume.gr αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα, στα όνειρα του, στους παίκτες, αλλά και ποιον θα ήθελε να φέρει στο λιμάνι

-Η χρονιά ολοκληρώθηκε έχει περάσει μια εβδομάδα από εκείνη την συγκλονιστική στιγμή  που στον ουρανό της Γένοβας οι πρώτες αναμνήσεις, εικόνες που σου έρχονται πλέον στο μυαλό

«Οι επόμενες ημέρες είναι πράγματι φανταστικές, δεχόμαστε τόσα πολλά συγχαρητήρια από πολύ κόσμο όχι μόνο από τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά  και από άλλους. Αυτό που κάναμε δεν έχει φύγει από το μυαλό μας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε είναι οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μας. Εγώ μετά από δυο ημέρες είδα και πάλι όλο το παιχνίδι είχα μια πολύ καλύτερη άποψη γιατί όταν το βλέπεις δεύτερη φορά σίγουρα βλέπεις πιο πολλά πράγματα. Είναι κάτι που δύσκολα θα ξεχαστεί και δύσκολα θα φύγει από το μυαλό μας δεν θα φύγει βέβαια ποτέ αλλά ο πρώτος καιρός τώρα θα είναι μια πολύ ωραία περίοδος της ζωής μας και είναι κάτι που θέλαμε να πετύχουμε και θέλαμε να γίνουμε πρώτοι να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και την επόμενη ημέρα να κυκλοφορούμε σαν πρώτοι και να είμαστε εμείς οι καλύτεροι.»

-Είδες ξανά το παιχνίδι πότε είπες ότι ναι είναι δικό μας το πήραμε και πότε το σκέφτηκες κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Στην πισίνα το πίστεψα πιο αργά όταν είδα ξανά τον αγώνα το πίστεψα πιο νωρίς»

-Στην πισίνα είδαμε ότι αναφέρθηκε και έδωσες βάση στον παίκτη παραπάνω  και ειδικά στο τελευταίο ταιμ αουτ τους είπες αυτή η επίθεση είναι αυτό πρέπει να πετύχουμε.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί δεν είσαι πάντα σίγουρος πως όταν καλείς ένα ταιμ αουτ θα μπορέσεις η επίθεση που σχεδιάζεις να γίνει και γκολ. Αλλά εκείνο το γκολ ήταν πράγματι όπως το είπα θα φύγαμε με τρία γκολ και είχε τέσσερα λεπτά και το μομέντουμ και σε όλα τα σουτ του αγώνα ήταν με το μέρος μας. Ελέγχαμε όλο το παιχνίδι ελέγχαμε το σκορ οι αντίπαλοι μας είχαν περιοριστεί είχαμε μπλοκάρει τις επιθετικές τους αρετές. Ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχουμε το τρίτο γκολ και μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερο ταιμ αουτ που έχω πάρει στην ζωή μου»

-Είδες ότι ο αντίπαλος προπονητής ήταν πιο αγχωμένος έκανες πιο βιαστικές κινήσεις όπως η αλλαγή του τερματοφύλακα που κανένας δεν κατάλαβε για πιο λόγο έγινε

«Αυτά δεν μπορούσα να τα καταλάβω την ώρα του αγώνα τα είδα μετά στο βίντεο, πράγματι φάνηκε πολύ πιεσμένος και αγχωμένος έτσι θα ήμουν και εγώ αν η ομάδα μου ήταν φαβορί  τα τελευταία χρόνια για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού και δεν τα καταφέρνω. Πιστεύω ότι έτσι θα ήμουν και χειρότερα ίσως. Μπορώ να το δικαιολογήσω ότι εκείνες τις στιγμές ήταν δύσκολες επειδή βρήκε απέναντι του μια ομάδα που πραγματικά ήταν ομάδα και έπαιζε ένα πόλο πολύ καλύτερο από ότι η ομάδα του και ήταν μπροστά στο σκορ και πολύ κοντά στην κατάκτηση. Τώρα στο θέμα του τερματοφύλακα είναι μια κουβέντα που κανένας δεν έχει ξεκάθαρη άποψη και αν ο άλλος που θα βάλεις μέσα σου βγει πάει να πει ότι έχεις κάνει μια καλή επιλογή και θα χειροκροτηθείς για αυτό. Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση του αν είχα δυο ισάξιους τερματοφύλακες μπορεί και να το έκανα αλλά μόνο αν είχα ισάξιους αλλά σε διαφορετικοί περίπτωση μάλλον δεν θα το έκανα.

-Είσαι εδώ από την πρώτη ημέρα αναγέννησης του ερασιτέχνη και μαζί με την διοίκηση λιθαράκι λιθαράκι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα πόσο δικαιωμένος είσαι

Νιώθω πάρα πολύ δικαιωμένος τέτοια εξέλιξη μετά από εφτά χρόνια δεν θα πω τα πόσα πρωταθλήματα έχουμε πάρει και τι πορεία έχουμε κάνει γιατί αυτά μένουν  πλέον για τον Ολυμπιακό είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνει και δεν έχουμε πολλά συγχαρητήρια για αυτό το κομμάτι αλλά ένας ευρωπαϊκός τίτλος στα εφτά χρόνια που ήρθα και εγώ την πρώτη μέρα μαζί με τον Κύριο Κουντούρη που ανέλαβε και μας δικαιώνει και τον ίδιο πιστεύω ότι δικαιώνει πάρα πολύ για όλα όσα έχουμε κάνει και ειδικά στις επιλογές που έχουμε κάνει Ξέρετε κάνει είναι μεγάλη στιγμή αυτή και ειδικά για εμένα προσωπικά γιατί πράγματι έχω πετύχει το καλύτερο με την ομάδα της καρδιάς μου με την ομάδα που έχω αγαπήσει από μικρό παιδί και ονειρεύομαι να κερδίσω τα πάντα και δυο και τρις φορές αν γίνεται»

-Αν ήθελες να το αφιερώσεις κάπου που θα ήταν

«Ξέρεις ήταν μια ερώτηση που πάντα την σκεφτόμουν τι θα έλεγα είναι πολλοί αυτοί που αξίζουν να τους  αφιερωθεί το τρόπαιο αυτό Σίγουρα για εμένα αξίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακός ο Κ. Κουντούρης  γιατί έχει ανακαινίσει την ομάδα αυτή μαζί με όλα τα μέλη του ερασιτέχνη βέβαια. Θα ήθελα του το αφιερώσω γιατί όπως είπαμε χρονικά  ξεκινήσαμε και μαζί αυτή την θητεία στον ερασιτέχνη και θα ήθελα όπως είπα κάποια στιγμή αυτό το κύπελλο αυτό το τρόπαιο να δω να το κρατήσει από την μια πλευρά ο κ. Μαρινάκης και από την άλλη κ Κουντούρης και κάτω από αυτόν χιλιάδες κόσμου γιατί είναι και δικοί τους κόποι όπως και στο τμήμα βόλει γυναικών που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό

Ξέρετε θα μπορούσα να πω άνετα στην κόρη μου, αλλά την κόρη μου την ζω κάθε μέρα, η κόρη μου είναι από μόνη της ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο για εμένα. Οπότε πράγματι οι δυο πρόεδροι του Ολυμπιακού που εκφράζουν τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Κ Μαρινάκης και ο Κουντούρης αξίζουν αυτό το τρόπαιο»

-Ισχύει ότι η μικρή φοβότανε μην την πετάξεις στην πισίνα για ακόμα μια φορά

« Δεν ήθελε πήγα να την πετάξω αλλά μου είπε μπαμπά όχι μέσα όχι μέσα είχε λίγο κρύο έβρεχε κιόλας και λέω άσε μην κρυώσει και το παιδί και έχουμε άλλα»

– Ποιον θα θεωρείς γούρι στην ομάδα

«Το γούρι το λένε όλοι είναι ο Νικολαίδης ο οποίος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε το καλοκαίρι χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο με την Εθνική Νέων και μέσα σε λίγους μήνες την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό κατέκτησε το πιο μεγάλο τρόπαιο»

-Φυσικός αρχηγός

«Δεν μπορώ να παραβλέψω να μην πω ότι ο Βαγγέλης Δελακάς ήταν ο αρχηγός μας μέχρι πριν από λίγο διάστημα αλλά τα τελευταία τρία χρόνια αυτός που φωνάζει στα αποδυτήρια είναι ο Γιόσιπ Πάβιτς»

-Ηρεμη δύναμη

«Ο Αντρο Μπούσλιε»

-Πειραχτήρι

«Ο Γιώργος Δερβίσης και ο Γιόσιπ Πάβιτς»

-Ψυχή της ομάδας

«Ο Κώστας Γενηδουνιάς»

-Αν έρχονταν αύριο ο κ. Μαρινάκης και έλεγε θέλω να κάνω ένα δώρο επειδή έφερες το Ευρωπαϊκό ποιον παίκτη θα ήθελες

«Να μην φύγει κανείς από την ομάδα θέλω να κρατήσω τους ίδιους το αξίζουν και επιβάλετε να προσπαθήσουμε με τους ίδιους να κάνουμε το ίδιο και την νέα χρονιά»

– Κάποιο όνειρο κάποιον παίκτη όνειρο

«Απομυθοποιήσαμε όλα τα όνειρα με αυτό που κάναμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης και μεγάλης αξίας φανήκαμε μικροί μπροστά στους παίκτες τους δικούς μου. Δεν θα γυρίσω την πλάτη σε κανέναν και θα τους θυμάμαι έναν προς έναν για όλη μου την ζωή»

-Πόσο δύσκολη είναι τώρα η νέα χρονιά που έρχεται που εκτός από το ντάμπλ πρέπει να διατηρήσετε και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης

«Νομίζω θα έχουμε έναν διαφορετικό αέρα δεν ξέρω αν θα μας πάνε όλα καλά όπως μας πήγανε φέτος αλλά η προσπάθεια μας θα είναι στο 100% και θα προσπαθήσουμε καταρχήν να είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε.Καθώς σημαντικό είναι κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην τελική φάση και να διεκδικεί κάποια στιγμή θα καταφέρει να σηκώσει και το τρόπαιο όπως το έκανε τώρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό να έχει μια συνέχεια.Θυμάμαι το 2002, την επόμενη χρονιά το Final -4  ήταν στην Γένοβα γιατί πήγα και το είδα μαζί με τον κ. Θεοδωρακάκη ο Ολυμπιακός όμως ξαναέκανε να πάει σε Final-4 6 χρόνια περίπου. Αυτό πρέπει να γίνει ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει στην ελίτ αν καταφέρει να το διεκδικήσει και του χρόνου θα είναι ένα θαύμα. Αλλά όμως πάνω από όλα πρέπει να είναι εκεί.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button