ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Θρύλος τις ευκαιρίες, η Έουπεν την νίκη

Τον “άγραφο” νόμο του ποδοσφαίρου πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Έουπεν. Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 3-2 σε ένα παιχνίδι όπου έχασαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους και ήταν πολύ καλύτεροι για την πρώτη ώρα αγώνα, καθώς στη συνέχεια “μίλησε” και η κούραση. Σε ένα φιλικό παιχνίδι το οποίο επισκίασε η τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Α’ Αντιπροέδρου της ομάδας, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη με τις σκέψεις της ερυθρόλευκης οικογένειας να είναι στους οικείους του. Πειστικός και σκόρερ για μία ακόμη φορά ο Μίκελ Άνχελ Γκερέρο, άρεσε ο επιθετικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, “έκατσε” μετά το 60′ λόγω της κούρασης και των συνεχόμενων αγώνων.

Το ματς:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την ομάδα με τους Γιαννιώτη, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Λάζαρο, Βρουσάι και Γκερέρο. Δεν άργησε να δει την ομάδα που παρέταξε να πιέζει ψηλά, να κρατάει σωστά τις γραμμές, να παίζει την μπάλα με τη μία και αρκετά από τα στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι του νέου Ολυμπιακού. Μόλις τρία λεπτά πέρασαν για να γίνει η πρώτη ευκαιρία. Χριστοδουλόπουλος και Φορτούνης κόπηκαν την τελευταία στιγμή πριν εκτελέσουν από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βρουσάι στη συνέχεια να “στρώνει” στον Γκερέρο. Ωστόσο, το σουτ του Ισπανού από το ύψος του πέναλτι έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ της Έουπεν.

Στο 13ο λεπτό, ο Λάζαρος πάλι απείλησε από περίπου 25 μέτρα απόσταση, αλλά ο Βαν Κρόμπριζ “απογειώθηκε” στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκερέρο κέρδισε τις κόντρες και βρέθηκε σε δύσκολη γωνία μεν (χαμηλά και δεξιά στην περιοχή) αλλά δοκίμασε το σουτ. Ο Βαν Κρόμπριζ και πάλι έσωσε την εστία του, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη στο ύψος του πέναλτι, αλλά αυτός σούταρε ψηλά. Και στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο πορτιέρο της Έουπεν έσωσε την εστία του από ένα πλασέ του Λάζαρου.

Κάπως έτσι, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί αλλά να μη σκοράρει και την Έουπεν να παρακολουθεί, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Γκερέρο και… γκοοοολ!

Καλησπέρα σας και… γκολ είχε να πει ο Ολυμπιακός και συγεκριμένα ο Μίκελ Άνχελ Γκερέρο!!! Ήταν το 47ο λεπτό, όταν ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Θρύλου πρόσθεσε ακόμη ένα “τεμάχιο”, πάρα πολύ ωραίο μετά από άψογη συνεργασία με τον Φορτούνη. Ο Γκερέρο – εκτελεστής, έστειλε την μπάλα με ένα δεξί συρτό σουτ την μπάλα στην δεξιά γωνία του πορτιέρο της Έουπεν για να κάνει το 1-0. Μάλιστα λίγο έλειψε μετά από 7 λεπτά να γίνει και δημιουργός, στο 51ο λεπτό να δούμε και το 2-0 αυτή τη φορά από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά το σουτ που δοκίμασε από κοντινή απόσταση σταμάτησε πάνω στον Βαν Κρόμπριζ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας και ενός λεπτού αγώνα, η Έουπεν ευτύχησε να ισοφαρίσει. Στην μοναδική στιγμή που η άμυνα του Ολυμπιακού “συνελήφθη”… αδιάβαστη, ο Πολέτ κινήθηκε από αριστερά, έφτασε στην περιοχή από τον ίδιο χώρο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη για να κάνει το 1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Από κει και ύστερα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στο να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους “χτίζοντάς” το κυρίως από το κέντρο. Αυτό δοκίμασε ο Ολυμπιακός κυρίως με τον Ρομαό, και τους “Φέτφα” – Μάριν να προσπαθούν να περάσουν τη μπάλα μπροστά.

Από το πουθενά 2-1

Στο 78ο λεπτό, σε μία φάση που δεν “μύριζε” τίποτα και που ακόμα κι ο ίδιος ο Αμάνι να το… σχεδίαζε δεν θα του έβγαινε τόσο τυχερό, η Έουπεν πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στην σέντρα του Κεϊτά από αριστερά, ο Αμάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας, αυτή χτύπησε στο σώμα του και πήρε περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά, και αφού πέρασε πάνω από τον Σκαφίδα, κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα όταν ο Πάρντο από δεξιά πάτησε περιοχή, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε με το δεξί με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τελικά στο 82′ ο Ολυμπιακός το “βρήκε” και από το VAR, όταν ο διαιτητής έκανε χρήση της τεχνολογίας για να διαπιστώσει αν ο Ένγκελς έκανε χέρι. Τελικώς το καταλόγισε το πέναλτι και έτσι ο Πολέτ χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, κάνοντας το 3-1. Οκτώ λεπτά αργότερα ωστόσο, ο άρχοντας της αναμέτρησης έδωσε και στους ερυθρόλευκους πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ούρος Τζούρτζεβιτς για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στα φιλικά προετοιμασίας, με τον Πέδρο Μαρτίνς ωστόσο να βγάζει πολλά από τα συμπεράσματα που ήθελε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Γιαννιώτης (76′ Σκαφίδας), Ελαμπντελαουί (Ένγκελς), Σισέ (46′ Μιράντα), Βούκοβιτς (Νικολάου), Τσιμίκας (60′ Μασούρας), Μπουχαλάκης (60′ Ρομαό), Ανδρούτσος (60′ Καμαρά), Φορτούνης (60′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (60′ Μάριν), Βρουσάι (46′ Πάρντο), Γκερέρο (60′ Τζούρτζεβιτς).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button