REDΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Γιάννης Φουντούλης στο φακό του redaroume για την κατάκτηση της κορυφής (Video)

Τι και αν έχει περάσει μια εβδομάδα ο Γιάννης Φουντούλης θα αργήσει να ξεχάσει ότι έγινε το περασμένο Σάββατο στο κολυμβητήριο της Γένοβα. Μετά την γέννηση της κόρης του πριν από λίγο καιρό η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ είναι το δεύτερο σημαντικό γεγονός στην ζωή του. Κάτι που όπως παραδέχτηκε το ονειρεύονταν από μικρό παιδί Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού όπως τον χαρακτηρίζει ο Θοδωρής Βλάχος σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο redaroume μας μίλησε για όλα όσα έγιναν στην Ιταλική πόλη για τον κόσμο του Ολυμπιακού και φυσικά και για την άλλη μεγάλη αγάπη της ζωής του την γαλανόλευκη.

«Ήταν μια μαγική στιγμή, ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εμένα και για όλα τα παιδιά. Καταφέραμε και πετύχαμε ότι προσπαθούσαμε τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό και ότι ακολούθησε μετά μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό που πετύχαμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι για όλα όσα καταφέραμε. Νομίζω ότι η απόδοση μας όλη την χρονιά ήταν τέτοια που έκανε και εμάς τους ίδιους στην πορεία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να επιβραβεύονται οι κόποι μας»

Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα τι είναι αυτό που κρατάς τι είναι αυτό που σου έχει μείνει «Νομίζω η ωριμότητα που έδειξε η ομάδα η θέληση η εξέλιξη που είχε στο τουρνουά αυτό το τριήμερο από ένα κακό παιχνίδι κόντρα στην Σπαντάου πίεση αρκετή και άγχος κάθε μέρα παρουσιαζόμασταν και καλύτεροι με αποκορύφωμα μας την εμφάνιση μας στον τελικό. Η αλήθεια είναι ότι το πιστεύαμε μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε από πριν καν ξεκινήσουμε. Όπως είπα πριν η χρονιά που κάναμε η σταθερότητα που δείξαμε σε όλους τους αγώνες έδειξε ότι είμαστε μια πολύ ποιοτική ομάδα που οφείλει να έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Ε όταν φτάνεις σε έναν τελικό δεν μπορείς να μην ονειρευτείς πριν από αυτόν ότι θα είσαι εσύ ο νικητής.

Σε πολλά σημεία του τελικού και εγώ και τα παιδιά πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να που έγινε.» Πότε πίστεψες ότι τώρα το πήραμε δεν γυρίζει Νομίζω στο 9-6 όχι επειδή σκόραρα εγώ επειδή πήγαμε στα τρια γκολ διαφορά θα ήθελε 4 περίπου λεπτά, ένιωθα από πριν ότι η πίεση έχει βαρύνει αρκετά την αντίπαλη ομάδα και μην βρίσκοντας λύσεις προχωρούσε σε βεβιασμένες ενέργειες και όσο να ναι δεν κατάφερναν να μας πλησιάσουν στο σκορ και η πίεση για αυτούς γινότανε ακόμα μεγαλύτεροι. Ήξερα μέσα μου ότι έπρεπε να βγάλουμε μόνο μια η δυο άμυνες για να τελειώσει το ματς»

Έβλεπες άγχος στην Ρέκο «Ναι αρκετό υπήρχε πάρα πολύ φαινότανε Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζαμε ότι για να έχουμε κάποια τύχη στον τελικό δεν έπρεπε να αφήσουμε την Ρέκο να ξεφύγει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης είτε με ένα είτε με δυο γκολ γιατί αυτόματα η πίεση θα έφευγε από επάνω τους. Αντιθέτως μας κυνηγούσαν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο σκορ και ήταν κάτι που έδινε σε εμάς φτερά και στην αντίπαλη ομάδα πρόσθετε περισσότερη πίεση από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι. »

Ο κόσμος που βρέθηκε στο κολυμβητήριο πόσο πολύ σας βοήθησε «Ειδικότερα γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της ομάδας είναι πάντα εκεί για εμάς και δεν θα μπορούσε από μια τέτοια στιγμή και πιο πολύ να σου πω την αλήθεια ανακουφιστήκαμε όταν καταφέραμε να κερδίσουμε την Σπαντάου που είπαμε ότι τώρα που τα καταφέραμε δεν θα έρθει τόσος κόσμος τζάμπα. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι αυτό θα ήταν το δύσκολο παιχνίδι του τουρνουά μετά αυτόματα η πίεση του φαβορί θα έφευγε και με την στήριξη των οπαδών μας θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να καταφέρουμε να κερδίσουμε»

Επιστρέφετε στην Ελλάδα μπαίνετε στο πούλμαν του πρωταθλητή και φτάνετε Καραϊσκάκη. Τα συναισθήματα σου «Εντάξει εκεί ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε ότι θα ακολουθούσε σίγουρα το σκεφτόμασταν ότι μπορεί να υπήρχε θερμή υποδοχή είχαμε καταλάβει ότι η επιτυχία μας είχε ακουστεί αρκετά και είχε προκαλέσει ανάμεσα στις τάξεις των φιλάθλων και όχι μόνο αλλά μέχρι να αντικρίσεις αυτό που συναντήσαμε τι να σου πω δεν περίμενα ποτέ ότι θα γνωρίσει η ομάδα τέτοια αποθέωση και είμαστε ευγνώμονες στο κόσμο που ήταν εκεί για εμάς»

Αν το αφιέρωνες κάπου που θα το αφιέρωνες «Κοίτα επειδή είναι πολύ σημαντικό σκέφτομαι πολύ κόσμο για να το αφιερώσω σίγουρα στην γυναίκα μου στο μωρό μου τώρα το κοριτσάκι μου που γεννήθηκε πριν από λίγο καιρό που μπορεί να μην κατάλαβε πολλά αλλά θα έχω να λέω ότι την χρονιά που γεννήθηκε καταφέραμε κάτι επίσης πάρα πολύ σπουδαίο στους συμπαίκτες μου φυσικά γιατί είναι κάτι που παλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια όλοι μαζί σε κάποια παιδιά που μπορεί να μην είναι πλέον μαζί αλλά όλοι μαζί δημιουργήσαμε αυτήν την πορεία του συλλόγου μέχρι να φτάσει στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και φυσικά στους φιλάθλους που χωρίς την στήριξη τους δεν θα ήταν εδώ ο Ολυμπιακός»

Ξεκούραση μηδέν καθώς ο Θοδωρής Βλάχος έχει φωνάξει και ξεκινάει η Εθνική ομάδα «Εντάξει αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε η προετοιμασία για την Εθνική θα είναι σύντομη αυτήν την περίοδο δεν θα μπορούμε να έχουμε παραπάνω μέρες ξεκούρασης όσο και να θέλαμε. Σε ένα μήνα ξεκινάει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οπότε κάπως με κάποιον τρόπο πρέπει να αδειάζουμε το έτσι ώστε να ξαναβρούμε το κίνητρο και την ψυχική δύναμη να προετοιμαστούμε για κάτι γιατί είναι και αυτό κάτι πολύ σπουδαίο θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και πρέπει να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση.» Προχθές στο ΣΕΦ μεταφέρατε τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης, τώρα μπορεί η αύρα του χρυσού να έρθει και στην Εθνική «Εντάξει είναι μεγάλη κουβέντα να λέμε για ένα χρυσό μετάλλιο, στόχος μας είναι να είμαστε αρκετά στην τετράδα κάθε διοργάνωσης ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όποιο μετάλλιο μπορούμε είναι κάτι πολύ δύσκολο από μόνο του αλλά νομίζω ότι θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο και ελπίζω να μας δώσει φτερά στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button