Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο αξέχαστος θρίαμβος του Θρύλου επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (Video)

Σαν σήμερα το 2014 ο Ολυμπιακός ταπείνωσε με 2-0 τους «κόκκινους διάβολους» στον Ναό με γκολάρες των Τσόρι Ντομίνγκες και Τζόελ Κάμπελ τρελαίνοντας την Ευρώπη!

 

Με μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας είναι συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώνονται κιόλας τρία χρόνια από την βραδιά, όπου ο Θρύλος της Ευρώπης ανάγκασε την πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε βαθιά υποκλιση, σκορπίζοντάς την με 2-0 στον Ναό, έπειτα από διαστημική απόδοση στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τους «οκτώ» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Έτσι, οι «Κόκκινοι Διάβολοι», που έρχοντνα με …βλέψεις στο Φάληρο αποτέλεσαν την Τρίτη πολύ μεγάλη σε μέγεθος κατά σειρά αγγλική ομάδα μετά τις Λίβερπουλ, Άρσεναλ, που υποκλίθηκαν στον Βασιλιά Θρύλο στον Ναό!

Οι παίκτες του Μίτσελ ξεκίνησαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, πίεσαν την αντίπαλό τους ψηλά και έξω από την περιοχή του Ντε Χέα για να αποκόψουν την πρώτη πάσα και ταυτόχρονα προσπάθησαν να επιτεθούν, εφόσον οι συνθήκες το ευνοούσαν.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες με ωραίο τακουνάκι στο 35’ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του  «Γ. Καραϊσκάκης».

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι συνέχιθσαν αν παίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν την …γάτα με το ποντίκι, για να ζευγαρώσουν τα τέρματά τοςυ στο 54’ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τζόελ Κάμπελ έξω από την περιοχή για το τελικό2-0!

Ήταν μία βραδιά ονειρική, μαγική κι ονειρεμένη για τον Ολυμπιακό, που θα μείνει αξέχαστη!

Ολυμπιακός (Mίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67′ Φουστέρ), Ντομίνγκες, Πέρες (86′ Βαλδές), Ολαϊτάν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μόγιες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (60′ Καγκάβα), Βαλένσια (60′ Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του ασύλληπτου θριάμβου του Θρύλου στο παρακάτω video

https://youtu.be/0NB_psy5FVs

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button