ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ούτε καρφίτσα δεν πρέπει να πέφτει για τον μεγάλο Ντούντα (vid)

Τί να πρωτοπεί κανείς για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αλήθεια, υπάρχει και κάτι άλλο να πει δηλαδή, όταν έχει μιλήσει ο ίδιος με την δουλειά του, χάρη στην οποία ο Ολυμπιακός άλλαξε επίπεδο όχι μία, αλλά δύο φορές.

Η καταλυτική παρουσία του Σοφού Ντούντα ήταν τέτοια που πήρε τον Ολυμπιακό από τις φιναλίστ της Ευρώπης και τον έκανε Βασιλιά της γηραιάς Ηπείρου στο μπάσκετ το 1997. Μία σεζόν μαγική για τον Ολυμπιακό αφού είχε γίνει και το τριπλ κράουν. Ύστερα, ακολούθησαν χρόνια πολύ δύσκολα. Πέρασαν πραγματικά “πέτρινα” χρόνια όλοι στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κι όμως… Ο αγώνας για να επιστρέψει η ομάδα, τουλάχιστον στην κορυφή της Ελλάδος κάποια στιγμή θα δικαιωνόταν.

Κι αυτό έγινε και πάλι με τον Ντούντα. Μόνο που επειδή ο Ντούντα ήθελε να είναι νικητής παντού, ένα μόνο πρωτάθλημα δεν του έφτασε! Ήθελε και την Ευρωλίγκα! Και τα κατάφερε! Γράφοντας μαζί με τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, συντάσσοντας παράλληλα και το πιο όμορφο Παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Ανέβασε τον Θρύλο στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 και τον ξαναέκανε κορυφαίο το 2012. Μέγας είσαι Ντούντα!

Για αυτό λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Ένα “ευχαριστώ” είναι το λιγότερο, και αύριο, στο μεγάλο παιχνίδι που γίνεται για να αποχαιρετήσουμε τον Ντούντα, εμείς και τόσοι άλλοι που τον λάτρεψαν, πρέπει να είμαστε εκεί. Ούτε ένα κάθισμα άδειο στο ΣΕΦ για να τιμήσουμε όπως πρέπει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τον δικό μας Ντούντα!

Θυμηθείτε το βίντεο που είχε ετοιμάσει το Redaroume για τον μεγάλο Ντούντα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button