ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οχι ρε Θρύλε…..

Μία όχι απλά μεγάλη αλλά τεράστια ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός για να πάρει ένα μεγάλο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ,με το τελικό (1-1), να αδικεί κατάφορα τους Πειραιώτες οι οποίο άξιζαν τη νίκη  χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία με τον Φετφατζίδη  στο 92.  Καλύτεροι οι Πειραιώτες στο Β ημίχρονο, προηγήθηκαν με οβίδα του Φορτούνη  αλλά δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν  την ισοπαλία με την κεφαλιά του Μπακασέτα.

Hταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο στην αρχή του αγώνα με την ΑΕΚ μετά το 20 να αναλαμβάνει δράση. Με την  ΑΕΚ να παίζει μονόπατα από δεξιά και να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.  Με τον Γιαννιώτη να κερδίζει την πρώτη μάχη με το Λιβάγια ,που στο 14 παντελώς ανενόχλητος  καθώς ο Βούκοβιτς έκανε προς τα πίσω στην προσπάθεια του Κροάτη και το σουτ που έκανε έδιωξε στη γωνία του ο Ελληνας κίπερ.

Στο 22, το σουτ του Μπακασέτα βρήκε δοκάρι, και ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα και να ισορροπεί το ματς. Ποντένσε και Λάζαρος προσπαθούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες, αλλά οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό από την αυξανόμενη άνοδο της απόδοσης του Φορτούνη. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 44. Με τον μέσο του Ολυμπιακού να κάνει εξαιρετική κίνηση και σέντρα με αποδέκτη τον Χασάν και ο Αιγύπτιος  πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο Β ημίχρονο , ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι  και στο 58 άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική κίνηση του Ποντένσε που κινήθηκε εξαιρετικά και με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ με τις αλλάγές του Γιακουμάκη ,αντί του Κλωναρίδη και του Μοράν για τον Γλανόπουλο ,προσπαθούσε να “απαντήσει”  αλλά στην ουσία δεν έκανε τίποτα(μέτριο σουτ του Μοράν ,κεφαλιά Λαμπρόπουλου), με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 75 ,όταν ο Χασάν και μετά ο Τσιμίκας νικήθηκαν από τον  Μπάρκα. Στο 80, ο Φορτούνης έγινε αναγκαστική αλλαγή γιατί σε ένα μαρκάρισμα ενός παίκτη της ΑΕΚ χτύπησε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει με τον Τουρέ να παίρνει τη θεση του. Τελικά ,με την “Ενωση” να δικαιώνεται για την επιμονή της  χάρις στο γκολ του Μπακασέτα με κεφαλιά ύστερα απο τη σέντρα του Γκαλο, παραλίγο να ερχόταν το έμφραγμα ,όταν στο 93 ,ο Ποντένσε ξεχύθηκε στην περιοχή της ΑΕΚ, και έβγαλε για τον Φετφατζίδη αλλά ο άσος του Ολυμπιακού έκανε κάκιστο πλασέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (78′ Μπογιέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60′ Μοράν), Γκάλο, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (50′ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (74′ Φετφατζίδης), Φορτούνης (81′ Τουρέ), Χασάν (85′ Γκερέρο).

.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button