ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι. Θα φοβηθεί;

Τα κουκιά ήταν μετρημένα στην κλήρωση για τα playoffs του Champions League και έτσι, πάνω κάτω μπορούσαμε να προβλέψουμε πιο εύκολα ποια θα ήταν η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Το γεγονός αυτό, ίσως έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Παρτιζάν το βράδυ της Τετάρτης, να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποψήφιες αντιπάλους, μεταξύ αυτών και η Ριέκα που τελικά “βγήκε” από την κληρωτίδα.

Βλέποντας τα πράγματα πιο ήρεμα μετά από ένα 24ωρο της κλήρωσης, δεν θα αρχίσουμε τα κλασσικά “άμα είναι σοβαρός, περνάει”, διότι τα έχουμε χιλιοπει και τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Πόσο μάλλον οι ίδιοι οι παίκτες και ο Χάσι, που ξέρουν καλύτερα από εμάς ότι η σοβαρότητα δίνει παιχνίδια.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη αυτή τη παράμετρο, προχωράμε και σε κάτι ακόμα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα του αντιπάλου “τρόμαξαν” στο άκουσμα του αντιπάλου. ΟΚ αν δεχτούμε ότι η εν λόγω “τρομάρα” ήρθε γιατί λαχταράμε όλοι να ξαναδούμε τον Ολυμπιακό στους ομίλους αλλά… προς Θεού!

Ολυμπιακός είμαστε. Η λέξη φόβος ή τρομάρα και ειδικά όταν αυτή η ομάδα έχει πετύχει τόσα πράγματα, είναι δυνατόν να υπάρχει; Η Ριέκα είναι αυτή που πρέπει να φοβάται κι όχι ο Ολυμπιακός.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πανέτοιμος και όπως πρέπει και στα παιχνίδια με την Ριέκα, το όνομά του χαίρει σεβασμού από την Ευρώπη με ελάχιστες εξαιρέσεις. Είναι στο πλαίσιο αυτών που είχαμε ξαναπει πως το όνομα στην Ευρώπη “χτίζεται”. Μέρα με την μέρα, νίκη με την νίκη, χρόνο με τον χρόνο. Όπως και έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Με νίκες που έκαναν όλη την Ευρώπη να του υποκλιθεί, με εμφανίσεις που έκαναν τους αντιπάλους να τον χειροκροτήσουν, με “διπλά” που έγραψαν ιστορία. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των ομάδων από την Champions Route ηταν ο κορυφαίος και μάλιστα με σχετική διαφορά.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υποτιμήσουμε την Ριέκα. Δεν υπάρχει λόγος και δεν θα γίνει γιατί ο Μπέσνικ Χάσι απέδειξε πως η ομάδα ούτε υποτιμάει κάποιον αντίπαλο και πάντα προετοιμάζεται σωστά για να βγουν στο γήπεδο όλα αυτά που θέλει.

Δεν θα υποτιμήσουμε λοιπόν την Ριέκα, αλλά προς Θεού, όχι και να φοβηθούμε. Ολυμπιακός είμαστε! Κι ο Ολυμπιακός έχει κοιτάξει στα μάτια μεγαθήρια. Θα βγει και αυτή η αποστολή εις περας και τελικά ο πρωταθλητής Ελλάδος θα είναι αυτός που θα καταφέρει να περάσει στον όμιλο του Champions League. Η δουλειά γίνεται σωστά και σταθερά προς αυτή τη κατεύθυνση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button