ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι… τέσσερις Σανίκηδες, οι πέντε τελικοί και η “Μεγάλη” Τετάρτη!

Μεγάλη ημέρα ήταν η χθεσινή για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, μέχρι την επόμενη. Τη φράση αυτή έχουμε αρκεστεί να τη λέμε διότι την αγαπάμε και θεωρούμε ότι περιγράφει στο απόλυτο το Θρύλο μας, ο οποίος πάντοτε γράφει χρυσές σελίδες έως τις επόμενες του. Μία από αυτές ήταν και το τεράστιο παλληκαρίσιο έως “καρυδάτο” διπλό που πέτυχε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην συνδιεκδικήτρια του τίτλου της Α1 χάντμπολ, της ΑΕΚ.

Όμως για να ξαναφέρουν την σειρά στο Ρέντη οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από τα σαράντα κύματα και τα κατάφεραν περίφημα ως εδώ. Πέμπτος τελικός αλλά ας δούμε τι συνέβη μέχρι να ξαναφτάσουμε να δούμε την Τετάρτη τον Θρύλο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”.

Πολύς κόσμος έχασε την πίστη του στο 2-0. Και, αυτή τη φορά δεν θα κατηγορήσουμε κανέναν. Γιατί ακόμα κι όταν ο φίλαθλος χάνει λίγη από την πίστη του – προσέξτε, πίστη είναι η λέξη κι όχι αγάπη για την ομάδα – εκεί είναι στο χέρι της ίδιας της ομάδας να του την ενισχύσει. Βήμα βήμα ξανάγινε. Μετά το 2-0, ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Ρέντη και έκανε το 2-1 αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για τον τίτλο αλλά και του κόσμου που σίγουρα χθες χάρισε στην κρατική τηλεόραση πολλή παραπάνω τηλεθέαση από ότι μάζευαν… όλες οι Κυριακές στο χωριό σε μία τηλεοπτική σεζόν! Για να δουν τον αγώνα χάντμπολ ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Κι εκεί παρά τα όσα άκουγαν από το ηχείο του τηλεοπτικού δέκτη κρατήθηκαν, δεν την έσπασαν (και ποιος θα τους κατηγορούσε αν το έκαναν!!!) και είδαν να γράφεται το τελικό 21-22 μετά από μία παλληκαρίσια εμφάνιση. Το που οφείλεται αυτή η τεράστια υπέρβαση κι αυτή η πολύτιμη νίκη, μπορεί να το αναζητήσει κανείς σε πολλούς παράγοντες και σε κανέναν συγκεκριμένο. Θέλετε επειδή κάποιοι το πίστευαν στον τρίτο τελικό και το μετέδωσαν στους παίκτες, θέλετε η ομάδα που πήγαινε για αγώνα “do or die” στο ΟΑΚΑ, θέλετε επειδή ο Πρόεδρος έκανε κάτι που σπάνια το βλέπουμε, να ακολουθήσει δηλαδή την ομάδα σε εκτός έδρας για να τους μεταφέρει την θετική του σκέψη και την πίστη του, θέλετε επειδή οι καρδιές όλων είχαν κάμποση δόση από πρωταθλητή, θέλετε επειδή είχαμε τέσσερις… Σανίκηδες. Για το τελευταίο μη γελάτε. Ακούστηκε από την ΕΡΤ κάμποσες φορές από έναν σπίκερ που έβλεπε παντού… Σανίκηδες. Και “μπέρδευε” λίγο λίγο τον Ολυμπιακό με ξένη ομάδα που φορούσε απλά κόκκινα, αποθεώνοντας την Ένωση. Αλλά για αυτή τη περίπτωση τα έχουμε ξαναπεί.

Τώρα όμως είναι η ώρα του Ρέντη. Τα ερυθρόλευκα παλληκάρια δεν λύγισαν από τίποτα εκεί μέσα στο ΟΑΚΑ. Και έφεραν την σειρά στον πέμπτο τελικό. Με απλά λόγια, η Τετάρτη που έρχεται είναι η… Μεγάλη Τετάρτη του ερυθρόλευκου χάντμπολ. Είπαμε μετά το 2-1 ότι απομένουν άλλοι δύο αγώνες. Εδώ είναι η πιο μεγάλη ώρα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button