ΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι “Στρατηγοί” δείχνουν τον δρόμο

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός με τον μπασκετικό Ολυμπιακό έχουν ένα τεράστιο κοινό με την έναρξη της σεζόν.  Είναι και οι δύο στη διαδικασία ανοικοδόμησης και επέλεξαν να φέρουν  στους πάγκους τους  δύο προπονητές  που το μότο τους είναι η σκληρή δουλειά και το μεράκι για “Χτίσιμο”.  Πέδρο Μαρτίνς και Ντέιβιντ Μπλατ.

Αμφότεροι ξεκίνησαν τη σεζόν με ένα στόχο. Να “χτίσουν” τις ομάδες όπως πρέπει ούτως ώστε να μπουν αυτά τα θεμέλια για να φτιαχτούν οι νέες αυτοκρατορίες.

Αμφότεροι είναι πραγματικοί “Στρατηγοί” τόσο στην προετοιμασία του αγώνα όσο και στην εξέλιξη του. Λάτρεις της πειθαρχίας, της σκληρής δουλειάς  και δεν αφήνουν στην κυριολεξία τίποτα στην τύχη. Ειδικά το κομμάτι της προετοιμασίας του αγώνα με το “διάβασμα” του αντιπάλου ,την ανάλυση, πάντα με τη βοήθεια των συνεργατών τους,  προς τους παίκτες είναι πραγματικά κάτι το εξαιρετικό και κάτι που συζητιέται θετικά.

Ενα άλλο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι οι σχέσεις τους  με τους παίκτες τους. Συζητάνε μαζί τους, ειδικά με τους παλιότερους, και κοιτάνε μέσα  στα αποδυτήρια να υπάρχει η πειθαρχία αλλά και η απαραίτητη ισορροπία.

Από κει και πέρα, μία από τις διαφορές  που έχουν είναι στον τρόπο προσέγγισης  στις δηλώσεις τους. Ο Πορτογάλος είναι πιο επιθετικός, ειδικά όταν δεί ότι η ομάδα του αδικείται, και γενικά πιο απρόσιτος,  ο Αμερικανόισραηλινός  είναι πιο διπλωμάτης  στις δηλώσεις του και γενικά πιο…ομιλητικός στις συνεντεύξεις τύπου.

Μία ακόμα διαφορά που υπάρχει είναι η εμπειρία και το μπαρουτοκάπνισμα στις επιτυχίες. Ο Μπλατ είναι ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα στο μπάσκετ και έχει ζήσει απίστευτα πράγματα, ενώ ο Μαρτίνς είχε “χτίσει” ομάδες στην Πορτογαλία, ενώ η παρουσία του στον Ολυμπιακό του δίνει την ευκαιρία να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα και μέχρι τώρα τα καταφέρνει περίφημα.

Εν κατακλείδι, οι δύο “Στρατηγοί” του Ολυμπιακού,  σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ,είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τα τμήματα σε επιτυχίες,έχοντας δύναμη-καρδιά -καθαρό μυαλό και θέληση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button