ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πιθανοί αντίπαλοι του, οριστικά, “ισχυρού” Θρύλου

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα αρχίζει να διαμορφώνεται και το μονοπάτι των ομάδων που θα μπουν το καλοκαίρι στη διαδικασία των προκριματικών γύρων στο Champions League.

Ανάμεσα στις ομάδες που ακόμη δεν γνώριζαν την αφετηρία τους ήταν και ο Ολυμπιακός, που περίμενε να δει τις θέσεις που θα καταλάμβαναν οι πιθανοί αντίπαλοί του στα πρωταθλήματα της Ολλανδίας, της Τουρκίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας, ενώ ανακατατάξεις στα γκρουπ δυναμικότητας θα υπήρχαν ανάλογα και απ’ τον κάτοχο του Europa League που αντίστοιχα θα άλλαζε τις ισορροπίες για τα ευρωπαϊκά μονοπάτια ορισμένων πρωταθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όσο μπερδεμένα και αν ακούγονται όλα αυτά, πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και υπάρχουν κάποια ασφαλή δεδομένα. Ένα από αυτά, το πιο σημαντικό, είναι ότι μετά τη νίκη του Άγιαξ επί της Ουτρέχτης με 4-1, ο «Αίαντας» εξασφάλισε ουσιαστικά τον τίτλο στην Ολλανδία, αφού την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να ηττηθεί στην έδρα της προτελευταίας Ντε Γκράαφσαπ και ταυτόχρονα η δεύτερη Αϊντχόφεν να νικήσει με διαφορά… 15 τερμάτων την 7η Χέρακλες. Ούτε καν δηλαδή, άρα ο Ολυμπιακός τουλάχιστον κλειδώνει την παρουσία του στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Champions League στις 18 Ιουνίου, καθώς η δεύτερη της Ολλανδίας Αϊντχόφεν είναι σε χαμηλότερη κατάταξη από τους Πειραιώτες.

Από εκεί και έπειτα όμως, ακόμη απομένει να φανεί ποιοι θα είναι ακριβώς οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αφού στην παρούσα φάση αποφεύγει μόνο τη Βασιλεία που επίσης είναι στους ισχυρούς.

Το σημαντικότερο στοιχείο που θα κρίνει ποιους θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Europa League.

Αν το πάρει η Άρσεναλ, τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι τρεις. Η δεύτερη της Τσεχίας Βικτόρια Πλζεν ή Σλάβια Πράγας, η δεύτερη της Αυστρίας, Λιντζ (η οποία έχει διαφορά έξι βαθμών από την τρίτη θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι-οφ) και η πιθανότερη δεύτερη της Τουρκίας Μπασάκσεχιρ. Στην Τουρκία βέβαια, αν η Μπεσίκτας τερματίσει δεύτερη, τότε πάει αυτή στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Ολυμπιακό και Βασιλεία και οι υποψήφιοι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» θα είναι Βικτόρια Πλζεν, Σλάβια Πράγας, Λιντζ ή Αϊντχόφεν.

Αν πάλι το Europa League πάει στην Τσέλσι, τότε ο δεύτερος της Τουρκίας και η Λιντζ δεν θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά πάνε απευθείας στον τρίτο.

Έτσι, οι ισχυροί του β’ γύρου Ολυμπιακός και Βασιλεία θα έχουν απέναντί τους ως αδύναμους, Βικτόρια Πλζεν, Σλάβια Πράγας και Αϊντχόφεν.

Οι ημερομηνίες των κληρώσεων και των αγώνων των προκριματικών γύρων:

18 Ιουνίου: Κλήρωση 1ης και 2ης προκριματικής φάσης
22 Ιουλίου: Κλήρωση 3ης προκριματικής φάσης
23/24 Ιουλίου: 2η προκριματική φάση – 1ο ματς
30/31 Ιουλίου: 2η προκριματική φάση – 2ο ματς
5 Αυγούστου: Κλήρωση πλέι-οφ
6/7 Αυγούστου: 3η προκριματική φάση – 1ο ματς
13 Αυγούστου: 3η προκριματική φάση – 2ο ματς
20/21 Αυγούστου: Πλέι-οφ – 1ο ματς
27/28 Αυγούστου: Πλέι-οφ – 2ο ματς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button