ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ομάδες “χτίζονται” με υπομονή και δουλειά

Zήσαμε πολλά και ελπίζουμε κάποιοι να πήραν τα απαραίτητα μαθήματα ,αν και με την Ελληνική νοοτροπία δύσκολο το βλέπω, για το πως χτίζονται οι ομάδες.

Για πολλές ομάδες, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν ή Ρεάλ, το τίμημα ήταν πολύ σκληρό. Οι Αραβες, όλα αυτά τα χρόνια, σκορπάνε εκατομμύρια και αν και κάνουν πλάκα εντός των συνόρων στην Ευρώπη…κότες που έλεγε και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Με τις σφαλιάρες να διαδέχονται η μία την άλλη.    Πάμε και στη Ρεάλ. Μία τραγωδία. Σε 20 ημέρες τα έχασε όλα.

Ωστόσο και οι δύο ομάδες έχουν και παίκτες που ο ένας αξίζει όσο η αντίπαλος τους(Μπέιλ με Αγιαξ πχ),που είναι και προσωπικότητες οι οποίοι μπορουν να αλλάξουν ένα ματς. Και όμως .Τα “παιδάκια” του Αγιαξ ξεφτίλισαν τη Ρεάλ με 1-4, και οι “τελειωμένοι μπέμπηδες” πέταξαν εκτός  την Παρί.

Ο Αγιαξ, που είναι μία τεράστια ιστορία στο Ευρωπαικό ποδοσφαιρικό στερέωμα,  έχει μία εξαετία να πάρει Πρωτάθλημα και λίγο περισσότερο το Κύπελλο, έχει υποστεί συντριβές και άσχημα αποτελέσματα, και ακόμα και αν  υπήρχε κριτική από  τον κόσμο σε καμία περίπτωση δεν επήλθε η καταστροφή.

Κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα πολλάκις.  Και πιο τρανό παράδειγμα ο Ολυμπιακός. Βγαίνει  πέρυσι ,τέτοια εποχή ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μιλάει για ανασυγκρότηση. Ερχεται νέος προπονητής , νεοι παίκτες και η ομάδα προχωράει περνόντας στους ομίλους του Γιουρόπα. Επαιξει και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά και απο δικά της λάθη και εξωγενείς “εξυγιαντικούς παράγοντες”  η ομάδα έμεινε εκτός Πρωταθλήματος και Κυπέλλου . Και άπαξ πολλοί  άρχισαν την κριτική.  Και η μπάλα τους πήρε όλους. Δύο χρόνια χωρίς τίτλο και άρχισε η γκρίνια και η μιζέρια. Να τα γκρεμίσουμε όλα ,να κάνουμε το χατήρι στους  απέναντι για να γελάνε μαζι μας. Πρίν δύο χρόνια,πολλές “Ολυμπιακάρες” στην φιέστα του τελευταίου Πρωταθλήματος έλεγαν “και τι έγινε που θα χάσουμε ένα ή δύο Πρωταθλήματα;” Οι ίδιοι τώρα γίνονται κριτές.

Ας πάρουν όμως μαθήματα απο τον Αγιαξ και την Γιουνάιντεντ. Ας έχουν υπομονή και ας αφήσουν τους υπεύθυνους να χτίσουν τη νέα αυτοκρατορία.  Με προσθήκες λίγες και ουσιαστικές, αποχωρήσεις αυτών που δεν κάνουν και πολύ υπομονή και στήριξη απο τον κόσμο. Γιατί, το διαβάσαμε και αυτό, κάποιοι κάνουν κριτική και στον Καρεμπέ…Και πάλι καλά που ο Κώστας Καραπαπάς τους αποστόμωσε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button