Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Οβίδα» τίτλου με Λουτσιάνo! (Video)

Σαν σήμερα το 2000 ο Ολυμπιακός με ασύλλυπτο γκολ του Βραζιλιάνου μέσου στο 92’ λύγισε δύσκολα με 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ ξεκινώντας το εκπληκτικό του ντεμαράζ, στον δρόμο προς την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου της νέας του δυναστείας.

 

 

Με μία δύσκολη, όσο ιδιαίτερα «σημαδιακή» νίκη επί του Ηρακλή με 1-0 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από 17 ακριβώς χρόνια ο Θρύλος φιλοξένησε τον «Γηραιό» στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικά ανώτερος , έχασε πληθώρα ευκαιριών,

Στο 12′ ο Χούτος με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Μαυρογενίδης μιμήθηκε το συμπαίχτη του. Στο 83′ λεπτό τρίτωσε το… κακό και άλλαξε η τύχη. Μετά το δοκάρι του Γκόγκιτς στο 83′ και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, έφτασε η ώρα τον καθυστερήσεων, όπου και γράφτηκε το τελικό 1-0.

Xρειάστηκε να φθάσουμε στο 92’, ώστε να έρθει η πολυπόθητη νικη. «Δράστης» ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα! Ο Βραζιλιάνος με σουτ – οβίδα από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διλμπέρη και έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Ένα γκολ πολύ κρίσιμο, που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διατηρήσει το προβάδισμα ενός πόντου από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, σε μία νίκη, που έδωσε την ψυχική ώθηση στους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώσουν την σεζόν μ’ ένα εκπληκτικό «οκτώ στα οκτώ», που έφερε το τέταρτο συνεχόMενο πρωτάθλημα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος (43′ Λουτσιάνο), Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Αλεξανδρής.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δηλμπέρης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Σέμος, Στολτίδης, Κυριαζής, Βελής, Σέμπουε (90′ Κασίμπα), Κωνσταντίνου, Χάγκαν (85′ Μπεκιάρης), Κεμπάτζε (60′ Ντεμπά).

 

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button