ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ξύπνησε” και….πατάει κορυφή

Eκεί που ανήκει,στη φυσική του θέση και στην κορυφή, βρίσκεται από σήμερα βράδυ  ο Ολυμπιακός. Ο Πρωταθλητής  που  έδειξε δύο πρόσωπα,ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο και ένα εξαιρετικό στο δεύτερο μέρος επικράτησε της Κέρκυρας με 1-3 . Τεράστιο ρόλο στην ανατροπή έπαιξαν οι αλλαγές του Τάκη Λεμονή με τους Τζούρτζεβιτς και Μάριν να σκοράρουν  το δεύτερο και το τρίτο γκολ των Πειραιωτών ,με τον Σισε να ισοφαρίζει με την έναρξη του β μέρους.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε με τέσσερις  αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σπόρτιγκ . Ο Σισέ είχε πάρει τη θέση του Ενγκελς, ο Σεμπά αντί του Καρσελά, ο Ομάρ αντί του Φιγκέιρας  και ο Καρίμ φορ ,αντί του Ζιλέ ,με τον Φορτούνη στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι Πρωταθλητές θα ξεκινούσαν ονειρεμένα το ματς, αν μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Γιαννακόπουλος δεν αντιδρούσε εξαιρετικά στο σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή.  Οι Πρωταθλητές είχαν κατοχή μπάλας ,αλλά ήταν ανούσια  καθώς η καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Βοσνιάδη  δεν έδινε διαδρόμους.

ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ  1-0

Με την συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα ,η Κέρκυρα ήταν  αυτή που άνοιξε το σκορ. Από ένα φάουλ του Επστάιν από δεξιά κάτω από το χώρο του κέντρου και προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ιωάννου νίκησε τους αμυντικούς των  Πειραιωτών και ουσιαστικά έδωσε ασίστ για τον επερχόμενο Γρομητσάρη που πλάσαρε τον Προτό για το 1-0.

Στο 26 και πάλι ο Φορτούνης ήταν αυτός που απείλησε με το πλασέ του, και πάλι από πάσα του Ταχτσίδη , να πηγαίνει προς το τέρμα ,αλλά τον Σπίνουλα πάνω στη γραμμή να διώχνει.

ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΡΟΤΟ

Στο 37, η Κέρκυρα παραλίγο να  κάνει το 2-0 και να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό. Με τον Γεωργίου να βγάζει σέντρα από δεξιά ,τη μπάλα να βγαίνει έξω από την περιοχή στον Αναστασίου που έκανε μονοκόμματο σουτ  και έφτασε στον αμαρκάριστο Παμλίδη που έκανε σουτ  ανενόχλητος μέσα  από την περιοχή, αλλά  ο Προτό, ενστικτωδώς απέκρουσε με το δεξί πόδι.

Κάπως έτσι, «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή, αλλά να μην είναι  ουσιαστικός

Κάτι το οποίο έγινε στο δεύτερο ημίχρονο ,με τον Λεμονή να βάζει Μάριν και Τζούρτζεβιτς  ,αντί των  Πάρντο και Ταχτσίδη.

ΣΙΣΕ ΚΑΙ …1-1

Για …αμυντικό τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, αλλά ο Πάπε Σισέ αποδεικνύεται και εξαιρετικός…εκτελεστής. Από τη σέντρα του Μάριν από δεξιά, ο Μποτία έπιασε την  κεφαλιά προς το τέρμα και από κοντά ο Σενεγαλέζος «έσπρωξε» τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Με αυτό το γκολ και τις αλλάγές του Λεμονή, η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα και στο 56, από τη σέντρα του Καρίμ από τα δεξιά, ο Σεμπά έκανε σουτ προς το τέρμα, αλλά η μπαλα χτύπησε στο σώμα αμυντικού των Φαιάκων και στη συνέχεια το σουτ του Μάριν έφυγε άουτ.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΡΟΜΑΟ

Δύο λεπτά αργότερα ήταν  η ευκαιρία  του Ρομαό να σκοράρει, αλλά  το σουτ που έκανε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

«Χρυσές αλλαγές»

Στο 65, ο Γιαννακόπουλος νίκησε τον Μάριν στην κεφαλιά που έκανε ,αλλά στην εξέλιξη της  φάσης και το κόρνερ,  ο Σεμπά έκανε  τη σέντρα,  και ο Τζούρτζεβιτς από κοντά, με μονοκόμματο δεξί σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό .

Δύο λεπτά μετά ήταν  η σειρά του Μάριν να μαγέψει..Με ωραία κίνηση από τα αριστερά και  συγκλίνοντας προς τον άξονα έκανε το σουτ με το δεξί και σκόραρε για το 1-3.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ …ΠΡΟΤΟ

Ο Ολυμπιακός είχε θέμα στις αμυντικές του αντιδράσεις είτε από τα άκρα ,είτε στο κέντρο της άμυνα τους και παραλίγο να το πληρώσει, στο 69, όταν ο Ντιόγκο βρέθηκε μόνος του με τον Προτό ,αλλά ο Βέλγος κίπερ ήταν εκεί για να διαφυλάξει τας Θερμοπύλας..

Το 1-3 ,δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει μία σπουδαία νίκη ιδιαίτερα σημαντική που τον φέρνει στην κορυφή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button