Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεπέρασε τον μυθικό Ουόλτερ Μπέρι ο Γιώργος Πρίντεζης

Με τους επτά πόντους που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού αναρριχήθηκε στην 13η θέση του πίνακα των σκόρερς στην Α1 ξεπερνώντας τον Αμερικανό παλαίμαχο άσο

Μία ακόμη σπουδαία διάκριση πρόσθεσε ο Γιώργος Πρίντεζης στο πλούσιο «παλμαρέ» του.

Η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν ιδιαίτερη για τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος χάρη στους επτά πόντους που πέτυχε, σκαρφάλωσε στην 13η θέση στην ιστορία της Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού έφτασε τους 3.483 πόντους καριέρας στο πρωτάθλημα της Α1 και κέρδισε μία θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της κατηγορίας, προσπερνώντας έναν από τους σπουδαιότερους ξένους της, τον Ουόλτερ Μπέρι.

Ο Ουόλτερ «the truth» ο οποίος φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» τις σεζόν 1992-93 και 1995-96 κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Ελλάδας, είχε φορτώσει τα καλάθια των αντιπάλων των ομάδων του στο ελληνικό πρωτάθλημα με 3.476 πόντους.

Ακόμη ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού με την 357η εμφάνιση του στην κατηγορία, έγινε ο 19ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Μπάρλο. Στην αντίστοιχη λίστα του Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) είναι πλέον 34ος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button