ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξανα “κατοστάρα” και τώρα Σέπσι!

Απόλυτα θετικός στην πρόβα του ο Ολυμπιακός για το ματς με τη Σέπσι την Πέμπτη (21/12, 18:00), με την ομάδα του Πειραιά να διαλύει τον Αθηναϊκό με 101-42 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και να παραμένει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Θρύλος πλέον κοιτάει το παιχνίδι για το Eurocup τη ρουμάνικη ομάδα, με τις αθλήτριες του Κώστα Μίσσα να θέλουν τη νίκη με πάνω από 4 πόντους, για να περάσει στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού η Βικτόρια Μακόλι με 20 πόντους και ακολούθησε η Μίρνα Μάζιτς με 15 πόντους.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τις Αντερσον, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι και θέλησε από την αρχή να δείξει τη μετέπειτα εξέλιξη της αναμέτρησης. Ένα γρήγορο 8-0 από τις παίκτριες του Κώστα Μίσσα με τις Χατζηνικολάου και Καλτσίδου εκφράστριες των επιθέσεών του ήταν οι πρώτες στιγμές του ματς.

Η Μακόλι αργότερα πραγματοποίησε το +10 για τον Θρύλο (12-2) από την γραμμή των βολών με την Χατζηνικολάου έπειτα από κλέψιμό της να διαμορφώνει το 18-4.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν από νωρίς καθολική με τις Καλτσίδου και Μάλτση αυτήν την φορά να ευθύνονται για το +18 (22-4) με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι 22-7.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ

Για τις «ερυθρόλευκες» σκόραρε δις η Μάλτση (πρώτα από τα 6,75μ και μετά από τα έξι μέτρα) για το 27-9, ενώ η Σταμάτη με δίποντο έγραψε το 29-10. Ακολούθησε το τρίποντο και πάλι της Σταμάτη και άλλοι δύο πόντοι της Σπυριδοπούλου κάτω από το καλάθι, για να φτάσει η διαφορά στους 21 πόντους (34-13).

 Παρότι ο Αθηναϊκός έτρεξε ένα δικό του 7-0 για το 36-22, η Μακόλι και η Σπυριδοπούλου έδωσαν αέρα και πάλι 18 πόντων (40-22), με τις «ερυθρόλευκες» να φανερώνουν στο παρκέ, ότι σιγά σιγά το μυαλό θα πάει προς τη Σέπσι.

ΕΒΑΛΕ 27 ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος μετά την ανάπαυλα και ήταν απολαυστικός. Η Σωτηρίου και η Καλτσίδου έστειλαν την διαφορά στους 21 πόντους (47-26) ο Αθηναϊκός μείωσε σε 47-28 για να επανέλθει ο Θρύλος με ένα εντυπωσιακό σερί.

Οι «ερυθρόλευκες» έτρεξαν ένα 20-0 (67-28) επί της ομάδας του Βύρωνα, φτανοντας τους 27 πόντους σε έξι αγωνιστικά λεπτά. Τόσο η Καλτσίδου, όσο η Χατζηνικολάου σκόραραν σε αυτό το μεσοδιάστημα, ενώ και εκεί βοήθησε με προσωπικούς πόντους και η Μακόλι.

Ο Αθηναϊκός έτρεξε ένα δικό του 6-0 σερί  για να έρθουν η Μακόλι και η Χαλιβέρα να φτάσουν τη διαφορά στους 38 πόντους με το 74-36 να είναι και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΚΑΙ… ΣΕΠΣΙ

Δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι οι γηπεδούχες. Μία με τη Μάλτση μία με τη Σπυριδοπούλου, ο Θρύλος πήρε διαφορά 43 πόντων, για να έρθει το τρίποντο της Σταμάτη να γράψει το 86-40. Σε εκείνο το διάστημα μίλησε η Μίρνα Μάζιτς, με την Κροάτισσα φόργουορντ σέντερ να βάζει 11 σερί πόντους και να ανεβάζει την απόσταση στο 99-42.

Το τελικό 101-42 αποτυπώνει τη δυναμική των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να στρέφει πια την προσοχή του στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Σέπσι (21/12, 18:00) και το δεύτερο ματς του μπαράζ στο Eurocup.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button