ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Ξανά Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!

Την κατάκτηση του όγδοου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της ιστορίας του, το οποίο έπιασε λιμάνι για τέταρτη διαδοχική σεζόν πανηγύρισε το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού.

 

 

Στο  32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ, βάφτηκε «ερυθρόλευκο» στους Άντρες, χάρη στις σπουδαίες επιδόσεις των αθλητών του Θρύλου στο αγωνιστικό διήμερο. Οι Πειραιώτες οδηγούσαν την κούρσα στη βαθμολογία με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη της κατάταξης ομάδας της Κηφισιάς από την πρώτη μέρα και σήμερα επισφράγισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με την τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος διεύρυνε την κυριαρχία του στην Ελλάδα, προσθέτοντας τον πρώτο φετινό τίτλο του στην λίστα του συλλόγου μας (τον Δεκέμβριο είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πυγμαχία, η οποία εντάσσεται στο 2017).

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός από την πρώτη μέρα είχε βρεθεί αγκαλιά με το πρωτάθλημα και οδηγούσε την κούρσα της βαθμολογίας και την Κυριακή με τους τελικούς των τριών αγωνισμάτων που απέμεναν διατηρήθηκε στην κορυφή. Έτσι ο Θρύλος κατέκτησε το 32ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 50 βαθμούς, έναντι της δεύτερης Κηφισιάς που ακολούθησε με 42 βαθμούς.

 

Χρυσός ο Τριβυζάς

 

Στα 200μ ο Παναγιώτης Τριβυζάς, αγωνιζόμενος στην δεύτερη (και καλή) τελική σειρά, ήταν ο μεγάλος νικητής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 21.36 και χαρακτηριστική άνεση, αφήνοντας πίσω του τον νεαρό Μιχάλη Παππά. Στον πρώτο  «ερυθρόλευκο»  τελικό της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στα 3000 μέτρα των Ανδρών, ο Θεόδωρος Τσολάκης, κατέλαβε την έκτη θέση, διανύοντας την απόσταση σε 8:33.11, ενώ στον τελικό που ολοκλήρωσε τις συμμετοχές για τους αθλητές του Ολυμπιακού, η ομάδα της σκυτάλης 4χ400, αποτελούμενη από τους Δρίτσα, Τριπόδη, Κυριακίδη και Ορφανίδη, τερμάτισε στην τρίτη θέση προσθέτοντας ένας ακόμα μετάλλιο στην συγκομιδή των αθλητών του Θρύλου, με χρόνο 3.29.47.

 

Ο συνολικός απολογισμός

Τα πέντε μετάλλια έφτασε η συνολική συγκομιδή των αθλητών του Ολυμπιακού στο 32ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου εκ των οποίων 2 χρυσά, 1 ασημένιο και δυο χάλκινα. Την πρώτη μέρα των αγώνων ο συνολικός απολογισμός ήταν τρία μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο στους Άνδρες. Ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων, Δημήτρης Τσιάμης ήταν ο νικητής για 12η φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον τελικό του τριπλούν με επίθεση 16.24μ., ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις ύψους, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Παναγιώτης Τριβυζάς στον τελικό των 60μ  τρέχοντας την απόσταση σε 6,75.  Τη δεύτερη μέρα ο σπρίντερ του Θρύλου διπλασίασε τα μετάλλια του. Τρέχοντας τα 200μ σε 21.36 κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση δείχνοντας ότι για ακόμα μια σεζόν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Η Βαθμολογία

 

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 50 Βαθμοί

 

  1. ΓΣ Κηφισιάς 42 βαθμοί

 

  1. Πανναξιακός 29 βαθμοί

 

  1. Ελ. Βενιζέλος 25 βαθμοί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button