ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε!»

Το σύνθημα για νίκη επί της Αρμάνι έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει για τον Ολυμπιακό η αυριανή σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός τνω πρωταθλητών Ελλάδας κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποσοτλής με προορισμό το Μιλάνο, τόνισε ότι ότι ο ίδιος και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά τί πρέπει να κάνουν, ώστε να επιστρέψουν θριαμβευτές από την Ιταλία και παράλληλα να διευρύνουν το νικηφόρο τους σερί στην Ευρωλίγκα:

«Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο προέρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας και σίγουρα έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, για εμένα, κατά τη γνώμη μου, αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είναι πάντα επικίνδυνη στο Μιλάνο, έχουν τρανζίσιον παιχνίδι, με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουμε σαφώς μια δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο, πρέπει να το ακολουθήσουμε και όσο πιο πιστά το ακολουθήσουμε, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην επίτευξη του στόχου μας. Είναι ομάδα ρυθμού, ομάδα που τρέχει, που παίζει γρήγορα και στο μισό γήπεδο και εάν βρουν ρυθμό επιθετικά, μπορούν να σκοράρουν εύκολα, κοντά στους 90 πόντους» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Σε ό,τι αφορά τη δική του ομάδα, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος είπε:

«Εμείς πρέπει να σταματήσουμε αυτό τους τον ρυθμό, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε φόρμα, είμαστε σε καλή ψυχολογία. Το ζητούμενο είναι να έχουμε συγκέντρωση και να κάνουμε αυτά που πρέπει γιατί κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις πως είσαι σε φόρμα, μέσα στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα».

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η εβδομάδ απου διανύουμε μπορεί να καθορίσει πολλά όσον αφορά την πρόκριση τόνισε:

«Δεν το ξέρω αυτό να το απαντήσω, είναι νωρίς να μιλήσουμε για βαθμολογικά πλασαρίσματα και ξεκαθάρισμα θέσεων και στόχων. Ένα μικρό ντεφορμάρισμα, δύο-τρία παιχνίδια να μην πάνε καλά για την οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να κοστίσει. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάζουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και μετά έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button