Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ντόρτια» πρόκρισης επί του πελάτη! (Video)

Στις 13 Απριλίου του 1983 ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ-σκόρερ τον Νίκο Αναστόπουλο, που πέτυχε χατ-τρικ, διέλυσε 4-0 τον εκλεκτό πελάτη Παναθηναϊκό στον Ναό και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση. 

Με μία από τις σπουδαιότερες προκρίσεις του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον αιώνιο πελάτη Παναθηναϊκό συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου του 1983 ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τους «πράσινους» στην ρεβάνς της ήττας του με 1-0 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κι επιζητούσε νίκη με δύο γκολ διαφορά με οποιοδήποτε σκορ, ώστε να «τσεκάρει» το εισιτήριο της πρόκρισης για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Ο Βαγγέλης Κουσουλάκης με γκολάρα από εκείνες, που τον είχαν καθιερώσει ως έναν από τους κορυφαίους σουτέρ της εποχής του, άνοιξε το σκορ στο 58’ για τον Θρύλο! Σκορ, το οποίο οδηγούσε το ματς σε ημίωρη παράταση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί κακώς ένα  καταπληκτικό γκολ του Τάσου Μητρόπουλου ως οφσάιντ…

Στο έξτρα 30λεπτο ανέλαβε …δράση ο τεράστιος Νίκος Αναστόπουλος! Ο «μουστάκιας» με τρία υπέροχα τέρματά του,  εξέθεσε ανεπανόρθωτα την άμυνα του Παναθηναϊκού κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση του Ολυμπιακού (93’, 115’ 120’ (πεν.)!

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνης της θριαμβευτικής πρόκρισης του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button