ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ντόρτια» πρόκρισης επί της Ανόρθωσης! (Video)

1999-b

Συμπληρώνονται 18 χρόνια από το εντυπωσιακό 2-4 του Ολυμπιακού επί της τότε πρωταθλήτρια Κύπρου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» τσέκαραν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League  για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Στον δρόμο προς τα προημιτελικά…

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την παρουσία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γενικότερα, είναι η σημερινή ημερομηνία για τους «ερυθρόλευκους»

Συμπληρώνονται 18 χρόνια από την ημέρα όπου ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο σε βάρος της Ανόρθωσης για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League  για δεύτερη διαδοχική σεζόν!

Ο Θρύλος με το εμφατικό 2-4 επί της τότε πρωταθλήτριας Κύπρου ζευγάρωσε τις νίκες του επί της «Κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου , δείχνοντας τα ..δόντια του και προεοτιάζοντας τους οπαδούς του για το τί θα …επακολουθούσε!

Ο Θρύλος πήγαινε στην Κύπρο έχοντα ςτο δύσκολο έργο να υπερασπιστείτο υπέρ του 2-1, όπως είχε διαμορφωθεί στην πρώτη αναμέτρηης τουΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς  στην ρεβάνς του «Αντώνης Παπαδόπουλος» αν και δεν είχαν καθόλου εύκολο έργο, αφού η λήξη του πρώτου μέρους τους είχε βρει πίσω με 1-0 , σκορ, που τους έθετε εκτός ομίλων του Champions League).

Στην επανάληψη μπήκαν αφιονισμένοι αι με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που πέτυχε δύο γκολ (57’, 85’) έφτασαν στην πρόκριση με το θριαμβευτικό 2-4 (σ.σ. τα «ερυθρόλευκα» άλλα τέρματα οι Γρηγόρης Γεωργάτος (48’) και Σίνισα Γκόγκιτς (93’)

Μάλιστα, εκείνη η σεζόν έμελλε να εξελιχθεί ως την κορυφαία στην ιστορία του Ολυμπιακού, αφού συνδυάστηκε με νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με διαστημικό ποδόσφαιρο!

Ας  θυμηθούμε πώς στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button