ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη!»

Τους υψηλούς στόχους της επόμενης περιόδου οριοθέτησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Κώστας Μίσσας.

 

 

Την πεποίθηση ότι οι στόχοι την νέα σεζόν  θα είναι ακόμη υψηλότεροι για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Κώστας Μίσσας.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής των νταμπλούχων Ελλάδας τόνισε ορθά – κοφτά ότι ξεκάθαρος στόχος για την επόμενη περίοδο είναι η διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και μία ακόμη καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη.

Ο  Κώστας Μίσσας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε μία περίοδο οργάνωσης της ομάδας, ανανεώσεων αλλά και αναζήτησης. Ξεκινήσαμε νωρίς αυτή τη διαδικασία και ελπίζω να την ολοκληρώσουμε όπως εμείς θέλουμε ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Καταρχάς θέλουμε η ομάδα να διατηρήσει την κυριαρχία της στην Ελλάδα. Ο δεύτερος στόχος που έχει τεθεί είναι να κάνουμε με σταθερά βήματα όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάμε, την επόμενη χρονιά, στην Ευρωλίγκα. Έχουμε κάνει, ήδη, συζητήσεις για αυτό το θέμα. Στην Ευρώπη έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες ιδιαιτέρως οργανωμένες και με μεγάλα μπάτζετ. Πρέπει να τα μελετήσουμε αυτά, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και μία καλή ελληνική βάση στην ομάδα, από πλευράς αθλητριών. Οι Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες αποτελούν την αφετηρία της ψυχικής διαδικασίας που απαιτείται για να πετύχουμε και υπερβάσεις».

Στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού καλεσμένος ήταν και ο Νίκος Γέμελος, ο οποίος  ήταν κατηγορηματικός στις απόψεις του:

«Στο πρόσφατο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ Ακρόπολις ξεχώρισε ο νεαρός κολυμβητής μας ο Παναγιώτης Μπολάνος. Είναι ένας κολυμβητής που μπορεί να χαρακτηριστεί πολλά υποσχόμενος. Ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε με την υγεία του, δούλεψε σκληρά και δείχνει πως είναι ένας αθλητής που ανεβαίνει και θα πρωταγωνιστήσει στο ύπτιο, ένα στυλ που έχουμε παράδοση στον Ολυμπιακό και διακρίνεται με τεράστιες επιτυχίες ο Απόστολος Χρήστου. 32 μετάλλια κατέκτησαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας στο Ακρόπολις. Αυτό είναι το σπουδαίο με τον Ολυμπιακό. Αναπτύσσει συνεχώς όλα τα ερασιτεχνικά του αθλήματα και παράγει αθλητές που διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων σε όλες τις ηλικίες. Ο Μπολάνος π.χ. θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων σε όλες τις κατηγορίες του ύπτιου. Βάσει, τώρα, της γενικότερης εμφάνισης της ομάδας μας είμαι σίγουρος πως τον Ιούνιο θα πανηγυρίσουμε ακόμη ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κολύμβηση. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό στο δικό μας άθλημα».

 

«Μετά από τόσα σερί πρωταθλήματα που έχουμε κατακτήσει η κολυμβητική ομάδα του Ολυμπιακού δεν μπορώ να πω ότι αγχωνόμαστε από το γεγονός πως κάθε χρονιά μας θεωρούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Όμως κανέναν πρωτάθλημα δεν έρχεται εύκολα. Η Διοίκηση φροντίζει να μην λείπει το παραμικρό από την ομάδα και τα παιδιά από την πλευρά τους με αίσθημα ευθύνης για το μεγαλείο του συλλόγου  κάνουν σκληρή δουλειά για να είναι πανέτοιμα στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.Υπάρχουν σύλλογοι που για μία ή δύο σεζόν  επιχορηγούν και να ενισχύουν  το τμήμα κολύμβησής τους με σκοπό και καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Κάθε ένα ή δύο χρόνια  διαφορετικός συνδιεκδικητής του τίτλου .Έτσι, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος  κάθε χρόνο να διατηρεί την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Αυτό απαιτεί και οικονομική στήριξη και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου και τους κατόχους της κάρτας φιλάθλου».

«Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουνίου θα κοντραριστούμε, ειδικά στους άνδρες, με τον Εθνικό που έχει καλή ομάδα. Πρωταθλητής είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία αθροιστικά και στους άνδρες και στις γυναίκες. Όμως στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι και στη γενική αλλά και στις επιμέρους κατηγορίες. Ο Δήμος Πειραιά έχει προγραμματίσει μία σειρά σπουδαίων εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας» μεταξύ των οποίων και αθλητικές δράσεις, όπως η αναβίωση της διαδρομής κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στο Πασαλιμάνι και το κολυμβητικό κύπελλο Πειραιά. Κύρια συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις έχουν αθλητές του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός στήριζε και στηρίζει τις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και αποτελεί βασικό συντελεστή για την επιτυχία τους καθώς έχει τον περισσότερο κόσμο στην πόλη μας και τους περισσότερους αθλητές. Όμως και οι υπόλοιποι σύλλογοι και σωματεία του Πειραιά είναι κοντά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button