ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να φοβηθεί τί ο φετινός Ολυμπιακός;

Το παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη ανήκει στο παρελθόν. Ότι έγινε – κι αυτό που έγινε αρκούσε για να μας χαλάσει την διάθεση – ανήκει στο παρελθόν, κι ο Ολυμπιακός ως οφείλει, κοιτάζει μπροστά και ψηλά.

Το ραντεβού στα αστέρια είναι πολύ μεγάλο τόσο για την Ιστορία της ομάδας, όσο και για τους φιλάθλους και γενικά  για άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε όλο τον κόσμο με την αίγλη των αστεριών. Όμως προτού φορέσουμε το ευρωπαϊκό κουστούμι, ας βάλουμε κάποια πραγματάκια στην θέση τους.

Εδώ και δύο ημέρες η φράση που “παίζει” και έχει γίνει viral κάργα, είναι “να φτιάξει ομάδα να κερδίζει τους διαιτητές”. Φράση η οποία προκαλεί το δίχως άλλο, το γέλιο της αρκούδας! Γιατί πολύ απλά, ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα που υπάρχει στην Ελλάδα και ξεκινάμε από αυτό. Φέτος έγινε μία τεράστια προσπάθεια για να ενισχυθούν οι πρωταθλητές, με προσθήκες που περιλάμβαναν ποιοτικούς παίκτες που να μπορούν να συνδυάσουν την ουσία με το θέαμα.

Ο Ολυμπιακός, ως η μεγαλύτερη αθλητική δύναμη της χώρας δεν έχει ανάγκη κανέναν διαιτητή, αλλά το “στραβό” οφείλει να το καταγγέλλει όταν αυτό γίνεται, και καλώς κάνει. Και εχθές στην Ξάνθη υπήρξε η φάση του χεριού του Λισγάρα, για την οποία δικαίως διαμαρτύρεται. Και σε ότι αφορά το “να φτιάξει ομάδα να κερδίζει τους διαιτητές”, δεν μας αγγίζει. Διότι πολύ απλά, μέσα στα χθεσινά “παρατράγουδα” ήρθε και κούμπωσε η ατυχία.

Τι εννοούμε ατυχία; Ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, παρότι το γήπεδο γλύστραγε λες και του είχες ρίξει γλίτσα κάτω, έπαιξε σωστό και ορθολογικό ποδόσφαιρο. Πάρα πολύ ωραίοι συνδυασμοί, ωραία ένα – δύο, αυτοματισμοί που σε κάνουν να πιστεύεις πως αυτοί οι παίκτες αυτοί έπαιζαν μαζί χρόνια. Σίγουρα, ποδόσφαιρο το οποίο δεν θα πίστευε κανείς ότι είναι προϊόν δουλειάς που έγινε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρξαν βέβαια κι άλλοι που “ανησυχούσαν” για τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο αντίπαλος. Εμ… είθισται όταν παίζεις μπάλα να δημιουργεί και ο αντίπαλος ευκαιρίες. Δεν παίζεις μόνος σου στο γήπεδο!

Στο “λοιπόν” της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος και ασφαλώς μπορούσε να χε φύγει από τα Πηγάδια με τουλάχιστον 3 γκολ. Μπορεί αυτό να μην έγινε αλλά ας κρατήσουμε κάτι ακόμη:

Ο πρωταθλητής έδειξε πολύ ωραία δείγματα σωστού και ωραίου ποδοσφαίρου και μίας ομάδας που δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Σε πόσα, λοιπόν, παιχνίδια όλη τη χρονιά να έχει τέτοια ατυχία που να μην μπαίνει η μπάλα μέσα; Σε άλλα δύο; Σε άλλα τρία; Αν η ομάδα παίζει όπως την είδαμε στην Ξάνθη, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τίποτα. Δεν μας νοιάζει και τίποτα στην τελική. Η ομάδα είναι έτοιμη, η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πολλά σκαλοπάτια πάνω από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές και αυτό φαίνεται. Να φοβηθεί τί και ποιον λοιπόν ο φετινός Ολυμπιακός; Κι αυτό δεν το γράφουμε με καμία δόση υπεροψίας ούτε αλαζονείας, αλλά με μεγάλη δόση αλήθειας.

Ότι έγινε έγινε. Προχωράμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Και αυτή τη στιγμή παρακάτω είναι τα αστέρια του Champions League. Βήμα βήμα για να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button