ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να περάσει ο επόμενος

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν με  12-5 της Ματαρό στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου που διεξάγεται στην Πάντοβα.

Πολύ καλή εμφάνιση από την Μπάκλινγκ που πέτυχε τρία τέρματα, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των Ασημάκη,Τσουκαλά και Γκόφερς. Πλέον τα κορίτσια στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Χάντι Μανσίσκ και με νίκη θα πανηγυρίσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και αποφασιστικά στην αναμέτρηση. Το σκορ άνοιξε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, στον παίκτη παραπάνω ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Χριστίνα Τσουκαλά διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα, γράφοντας το 2-0 στο 5:29 του πρώτου οκταλέπτου. Η Χάνα Μπάκλινγκ ήταν αυτή που έδωσε αέρα τριών γκολ στις νταμπλούχες Ελλάδας, με το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός διατηρώντας τα ηνία του αγώνα, είχε άμεση απάντηση στα γκολ της Ματαρό με τις Μπάκλινγκ και Γκόφερς να γράφουν το 4-1 και 5-2 αντίστοιχα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη 8” πριν τη λήξη του ημιχρόνου, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Ολυμπιακού, σημειώνοντας το 6-2.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη. Δυο ακόμα τέρματα από τις Γκόφερς και Μπάκλινγκ έφεραν το σκορ στο 8-3 που ήταν και το αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Με το δεύτερο προσωπικό της γκολ η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανέβασε τη διαφορά στο συν έξι, για το 9-3, 6:04 πριν την λήξη του αγώνα. Η Χριστίνα Τσουκαλά έκανε το 10-4 επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των παικτριών του Χάρη Παυλίδη. Στο 3:23 της τέταρτης περιόδου χρίστηκε σκόρερ και η Ελευθεριάδου, κάνοντας το 11-4. Η Βασιλική Πλευρίτου πέτυχε το 12ο «ερυθρόλευκο» γκολ και με το τελικό 12-5 ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη, ξεκινώντας νικηφόρα την ευρωπαϊκή του πορεία. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Μπάκλινγκ που σημείωσε τρία τέρματα ενώ Ασημάκη, Γκόφερς και Τσουκαλά πέτυχαν από δυο.
Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων οι νταμπλούχες Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο, στις 18:00 τη Ρώσικη Χάντι Μανσίκ.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-3, 1-2, 2-4
Ματαρό: Στόουν, Βιθέντε Ζούνιγκα 2, Γιορέτ Γκόμεζ 3, Μπασελιέρ, Γκάμες, Ντόουλ, Άλβαρεζ, Νόγκε Φρίγκολα, Μπαχ Πασκουάλ, Μπερτράν Βιδάλ, Μπεγκάζι, Γραουπέρα Γκαρσία, Άβιλα Αρζόνα

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Μπάκλινγκ 3, Έγγενς, Ελευθερίαδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 1, Γκόφερς 2, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button