ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να πεισμώσουμε, ώστε να καλύψουμε τις απουσίες»

Στην ανάγκη οι παίκτες του να εμφανιστούν δυνατοί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σε μία χρονική στιγμή, όπου ο Ολυμπιακός μετράει «πληγές» κι απουσίες, έρχεται το ντέρμπι κορυφής της Ευρωλίγκα κόντρα στην πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας να θέσει τους πάντες σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν, θα πρέπει να επιστρατεύσουν το πάθος και το πείσμα τους, ώστε να καλύψουν τις σημαντικές απουσίες

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο, αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με συνεχή παρουσία στα Final 4, άρα έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να βρίσκεται και πάλι εκεί ενώ ήδη προπορεύεται στην βαθμολογία φέτος έχοντας  10 νίκες και δύο ήττες.

Την ξέρουμε και μας ξέρει, έχει την καλύτερη επίθεση και ασφαλώς εμείς πρέέι να παίξουμε καλύτερη άμυνα για να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου. Είναι μία ομάδα με ποιοτικό ρόστερ και ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζημιά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ευελπιστούμε και εγώ και οι παίκτες πως ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα σπρώξει την ομάδα στην νίκη».

Για το αν η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ διαφοροποιεί τα πλάνα του, ο προπονητής του Ολυμπιακού επεσήμανε:

«Ναι, όντως, ο Μιλουτίνοφ δεν παίζει και πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ, αλλά όσα παιδιά λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε το κενός. Όλα τα παιδιά στο ρόστερ είναι άξια να καλύψουν βοηθήσουν την ομάδα και πρέπει να το κάνουμε άλλη μία φορά αυτό και αύριο».

Σε ερώτηση για τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε κανονική διάρκεια και Final-4  τόνισε

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω αυτό τώρα, είναι άλλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και άλλα του Final 4. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Εμείς πάντα έχουμε ένα δύσκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ η οποία είναι μία καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορώ να πω και δεν είναι της στιγμής να κάνουμε συγκρίσεις με παιχνίδια Final 4. Είναι νωρίς ακόμα».

Για την πνευματική διαχείριση της ομάδας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε πως

«Είναι δύσκολο πραγματικά γιατί το κυριότερο δεν είναι το ψυχολογικό αλλά το αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί όταν λείπουν παίκτες πρέπει να βρεις άλλους τρόπους, αλλάζει το στυλ της ομάδας, το πως θα αγωνιστεί. Επίσης κάποιοι άλλοι επιβαρύνονται με χρόνο συμμετοχής και έχουμε μεγαλύτερη καταπόνηση. Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Αυτό είναι πιο δύσκολο, το πως θα αντεπεξέλθουμε με τα νέα δεδομένα χωρίς να έχουμε κάποιους παίκτες στη διάθεση μας. Πως θα παίξουμε, πως θα λειτουργήσουμε αγωνιστικά. Ακόμα και όταν μπαίνει ένας παίκτης θέλει σίγουρα λίγο χρόνο για να βρει ρυθμό. Όλα αυτά πρέπει να τα διαχειριστούμε για να μην πέφτει η απόδοση της ομάδας. Αυτό γίνεται  με το ψυχολογικό κομμάτι, να πεισμώσουμε, να παίξουμε δυνατά και να καλύψουμε το κομμάτι με τις απουσίες που έχουμε».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button