ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε!»

Στους τομείς που θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες νίκης του Ολυμπιακού απέναντι στην Νταρουσάφακα αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Στην κρισιμότητα, αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητας που κρύβει για τον Ολυμπιακό η αυριανή αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα εστίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι οι παίκτες του οφείλουν να αποδώσουην το μάξιμουμ τνω δυνατοτήτων τους,ώστε να φτάοπσυν σε ακόμη μία νίκη, που θα τους φέρει πολύ κοντά σητν κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα

«Μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, έχοντας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα, η οποία είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη, μια ομάδα που έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο, ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, είτε εντός είτε εκτός έδρας» τόνισε αρχικά ο Έλληνας κόουτς για να συνεχίσει «Για εμάς είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο, θέλοντας να το φέρουμε στα μέτρα μας. Σίγουρα η αμυντική μας προσήλωση είναι πολύ σημαντική για το πώς θα εξουδετερώσουμε και τα ατού των αντιπάλων αλλά και τις καταστάσεις που δημιουργούν στην επίθεση τους για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση οι σκόρερ που έχουνε.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για κάθε φάση. Να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στην άμυνα και στην επίθεση και να τρέξουμε, αλλά και στο σετ παιχνίδι να είμαστε επιθετικοί, να διαβάσουμε το παιχνίδι, να δούμε τι μας δίνει η άμυνα, αλλά και οι αμυντικές αδυναμίες των δικών τους παικτών και εκεί να χτυπήσουμε. Και στις ατομικές, αλλά και στις ομαδικές τους αδυναμίες αμυντικά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Πιστεύω η πορεία μας έως τώρα, αξίζει μιας μεγάλης επιβράβευσης από τον κόσμο, η οποία θα έρθει με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο. Θέλουμε γεμάτο το ΣΕΦ, στα τρία εντός έδρας ματς που έχουν μείνει πριν μπούμε στα play off και θέλουμε ο κόσμος να σπρώξει την ομάδα ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση μας στα play off».

 

Για την πορεία των τραυματιών, δηλαδή του Βασίλη Σπανούλη και του Κώστα Παπανικολάου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε:

«Από χθες όλοι οι παίκτες κάνουν προπόνηση, θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση και θεωρώ πως είναι δική μου η απόφαση ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Έχουμε 14 παίκτες στη διάθεση μας, μόνο ο Μαραγκός λείπει, οπότε, από τους 14 αυτούς, θα διαλέξουμε, μετά την αυριανή πρωινή προπόνηση τους 12» ενώ πρόσθεσε σχετικά με την δυνατή περιφερειακή γραμμή της Νταρουσάφακα πως «έχουν τέσσερις παίκτες με μεγάλο επιθετικό ταλέντο, είναι παίκτες που μπορούν να σου δημιουργήσουν και στο ένας-ένας μεγάλα προβλήματα.

Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με μεγάλη συγκέντρωση, παίζουν πολύ με το ένστικτο τους, πρέπει λοιπόν από την πρώτη στιγμή να είμαστε έτοιμοι και να τους βάλουμε στο δικό μας μοτίβο και να μην τους αφήσουμε να παίξουν το μπάσκετ που θέλουν και ξέρουν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Επίσης να πω ότι είναι μια αθλητική ομάδα, μια ομάδα που πάει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην τους αφήσουμε να ανανεώνουν επιθέσεις και να βάζουν πόντους από επιθετικά ριμπάουντ».

Σε ερώτηση για το εάν μέσα στην ομάδα έχουν αρχίσει οι υπολογισμοί ενόψει της τελικής κατάταξης, ο τεχνικός του Θρύλου ήταν κατηγορηματικός:

«Κι όμως, δεν κάνουμε υπολογισμούς. Δεν κοιτάμε πραγματικά τη θέση που θα τερματίσουμε, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα τερματίσει και που. Αυτό που κοιτάς, είναι να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς μέσα στο γήπεδο και να ετοιμάζεσαι για κάθε παιχνίδι και να το παλεύεις με όλες σου τις δυνάμεις και ποια θέση θα πάρουμε. Δεν έχουμε βάλει κάποια θέση ως στόχο, απλώς όλοι καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε στην… ουρά αφού φάγαμε τον γάιδαρο. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα και θα τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button