ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη το απόγευμα (17:00) την Καρόλο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και στο μυαλό όλων είναι μόνο η νίκη προκειμένου να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο στο γήπεδό τους στην πρώτη τους συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για το ματς αυτό λέγοντας για το παιχνίδι κόντρα στην Καρόλο
«Αντιμετωπίζουμε την Καρόλο, μια πολύ σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα από την οποία ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει και έχουμε βελτιώσει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Επίσης έχουμε καταφέρει να έχουμε “διάρκεια” στο παιχνίδι μας γιατί αυτό ήταν κάτι που μας στοίχισε στην πρώτη αναμέτρηση μας με την Καρόλο. Επιπλέον η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον την εμπειρία των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα».

Ποιο θα είναι το “κλειδί” του ματς; Η Ελληνίδα διεθνής παίκτρια σχολίασε: «Προεχόμαστε από μια ήττα που μας πλήγωσε αρκετά και ταυτόχρονα μας πείσμωσε. Θεωρώ ότι το κλειδί στο ματς της Τετάρτης θα είναι η άμυνα μας, η οποία είναι ένα από τα βασικά μας όπλα. Θα πρέπει να εκτελέσουμε σωστά την αμυντική τακτική που θα επιλέξουν οι προπονητές μας, να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού της Καρόλο, να σταματήσουμε το τρανζίσιόν τους και να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού».

Όσον αφορά στον απολογισμό από την πρώτη παρουσία στην Ευρωλίγκα, η διεθνής γκαρντ υπογράμμισε: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε έναν “μικρό” απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας στην Ευρώπη, νομίζω ότι θα αυτός θα ήταν θετικός. Χωρίς να έχουμε την εμπειρία από την συγκεκριμένη διοργάνωση, η ομάδα παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, έδειξε να παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος και να βγάζει πάθος και ενέργεια. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε πετύχει περισσότερες νίκες γιατί αρκετά ματς τα χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τέλος».

Η σεζόν τελειώνει στην Ισπανία με την Αβενίδα και η Σταμολάμπρου τόνισε: «Από τα εναπομείναντα παιχνίδια της Ευρωλίγκας θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα, να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε την καλή εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής και φυσικά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τις δύο αναμετρήσεις που μας έχουν μείνει. Το ταξίδι στην Ευρωλίγκας ήταν πολύ σημαντικό, αποκτήσαμε εμπειρίες και καινούργιες εικόνες, βελτιωθήκαμε ατομικά και ομαδικά, μας βοήθησε να δέσουμε σαν ομάδα και θεωρώ ότι μας έδειξε ότι η ομάδα μας αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button