ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να μείνουμε στην ιστορία με τρεις σερί τίτλους!»

Το σύνθημα για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό, έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Στην μάχη των καθοριστικών τελικών πλέι – οφ που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή ρίχνεται ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο «καυτό» ΣΕΦ.

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι κυρίαρχη η δίψα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ, ώστε να τα καταφέρουν!

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου είναι άκρως ενδεικτικές.

Ο διεθνής φόργουορντ και από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στάθηκε στην αξία που θα αποκτήσει για τον Ολυμπιακό η ενδεχόμενη κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Με την άμυνά μας, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα. Ήταν σημαντικό που είχαμε ένα παιχνίδι με τον Άρη, ενδιάμεσα από το Final 4 της Ευρωλίγκας και τους τελικούς, γιατί μας βοήθησε να δούμε σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρισκόμαστε. Επικεντρωνόμαστε πλέον στους τελικούς, προετοιμαστήκαμε καλά, είναι η ευκαιρία μας να κατακτήσουμε έναν τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό η κόπωση από τις αναμετρήσεις του Final-4, ο Παπανικολάου  επεσήμανε:

«Το θέμα είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα κι αυτό τα λέει όλα. Από το 1997 έχει να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας στη σειρά και έχουμε την ευκαιρία να είμαστε κι εμείς στην ιστορία του Ολυμπιακού, να γραφτούμε στα βιβλία, ως η ομάδα που κατάφερε να πάρει τρία σερί πρωταθλήματα! Είναι μεγάλη πρόκληση να τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Θεωρείς εφικτό να έρθει ένα τρίτο σερί πρωτάθλημα με sweep, 3-0, για τον Ολυμπιακό;

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε μεγάλες δηλώσεις. Σημασία έχει να κάνουμε τις τρεις νίκες που χρειαζόμαστε. Τώρα αν θα τελειώσει 3-0 ή 3-1, 3-2 δεν παίζει κανένα ρόλο. Το πρωτάθλημα να πάρεις, όπως και να έχει. Αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει!»

Όταν ρωτήθηκε στους τομείς, όπου υπερισχύει ο Ολυμπιακός, ο διεθνής φόργουορντ τόνισε:

«Όπως λέμε όλη τη χρονιά, εμείς θέλουμε να είμαστε σωστοί και αυτοί που πρέπει στην άμυνά μας. Όταν είμαστε έτσι μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα. Θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν οι προπονητές μας».

Στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται με τα όσα συνέβησαν στον Παναθηναϊκό, μετά τον αποκλεισμό με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε:

«Δεν μας ενδιαφέρει ούτε στο 1% τι γίνεται στο άλλο “στρατόπεδο”. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, πως θα γινόμαστε εμείς καλύτεροι. Όταν εμείς είμαστε όπως πρέπει να είμαστε μέσα στο παρκέ, μπορούμε να καταφέρουμε όμορφα πράγματα. Όλα αυτά μπορεί να είναι και επικοινωνιακά, μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε μία ομάδα, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τη δουλειά μας».

Επίσης, ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε και στη συμπαράσταση του κόσμου:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι εδώ να μας στηρίξει, να μας βοηθήσει, να μας δώσει την ενέργεια και την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κάνουμε καλά παιχνίδια και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button