Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να ελέγξουμε το ρυθμό»

bento

 

Στους τομείς που θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες νίκης για τον Ολυμπιακό απέναντι στον φορμαρισμένο Πανιώνιο, αναφέρθηε ο Πάουλο Μπέντο.

 

Στις πτυχές, που θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες νίκης του κόντρα στον φορμαρισμένο και ιδιαίτερα φιλόδοξο Πανιώνιο εστίασε ο Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova τάθηκε στην σημασία που έχει γιατους ποδοσφαιριστές του να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να αποδείξουν την ανωτερότητά τους κόντρα στο συγκρότημα του Μιλόγεβιτς. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι ο Κώστας Φορτούνης θα προφυλαχθεί, ώστε να είνα απόλυτα έτοιμος για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, που περιμένουν τους πρωταθλητές Ελλάδας

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σταθεί και στην επέκταση συμβολαίων των τεσσάρων παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες του Θρύλου  (Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος και Νικολάου), οι οποίοι έχουν κερδίσει με το σπαθί τους θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο

Η διακοπή των πρωταθλημάτων εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων πόσο σας προβληματίζει, καθώς ακολουθεί μια σειρά αγώνων με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είναι 7 ματς σε διάστημα 22 ημερών.

«Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει. Όλα τα μεγάλα κλαμπ, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι σε όλο τον κόσμο που διαθέτουν ποδοσφαιριστές που παίζουν στις εθνικές τους ομάδες συμβαίνει να λείπουν κάποιες ημερομηνίες, οι οποίες όμως είναι προγραμματισμένες και τις γνωρίζουμε από την αρχή. Είναι οι ημερομηνίες που η FIFA καλεί τους ποδοσφαιριστές και είναι πράγματα τα οποία εμείς πρέπει να τα έχουμε λάβει υπ’ όψιν μας από την αρχή και πρέπει να έχουμε προγραμματίσει την ομάδα αναλόγως.

Από εκεί και πέρα όταν επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να οργανώσουμε τη στρατηγική του επόμενου παιχνιδιού και το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση. Έλειψαν πολλοί ποδοσφαιριστές μας, έγιναν διαφορετικά οι προπονήσεις. Ηταν κάτι που το γνωρίζαμε και είχαμε σχεδιάσει ανάλογα τις προπονήσεις. Τωρα που γύρισαν πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου και να είμαστε καλοί, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ο Ολυμπιακός πλέον καλείται να δώσει αγώνες σε τρεις διοργανώσεις, καθώς ξεκινάει και το Κύπελλο. Να περιμένουμε να δούμε να αγωνιστούν και παίκτες στη συνέχεια, οι οποίοι έχουν πάρει λίγο χρόνο ή δεν χρησιμοποιηθεί καθόλου;

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, καθώς ξεκινάνε και τα παιχνίδια του Κυπέλλου και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται. Θα πρέπει να δώσουμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό σημαίνει πως θα παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ έως τώρα, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι μας.

Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και θα βλέπουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να οργανώσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι το Σάββατο, μετά έχουμε το παιχνίδι του Europa League, στη συνέχεια το επόμενο ντέρμπι και μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί κάποιοι παίκτες να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που μέχρι στιγμής δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποδείξουν πως είναι σε κατάσταση να το πραγματοποιήσουν, πως είναι έτοιμοι να δείξουν ότι είναι σε υψηλό επίπεδο για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι κάθε φορά. Όμως, σίγουρα είναι μια πιθανότητα να συμβεί αυτό».

Ο Φορτούνης που τραυματίστηκε στο ματς της Εθνικής με την Κύπρο θα προφυλαχθεί το Σάββατο;

«Θα είναι εκτός αποστολής για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Πότε υπολογίζετε ότι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί θα είναι σε θέση να αγωνιστεί;

«Το θετικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό νέο. Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε ότι ο παίκτης είναι πολύ καιρό εκτός αγώνων και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και να μπορέσει να ξαναβρεί την καλή του κατάσταση. Είναι κάτι που θα το ελέγχουμε μέρα με την ημέρα και θα το παρακολουθούμε. Θα μπει σε έναν αγώνα να παίξει χωρίς να ρισκάρουμε και χωρίς να πιέσουμε τον ποδοσφαιριστή, όταν αυτός θα είναι 100% έτοιμος».

Για την περίπτωση του Μανιάτη, ποιες είναι οι σκέψεις σας; Είναι ένα θέμα που το συζητήσατε με τον Σκίμπε στην πρόσφατη συνάντηση των προπονητών;

«Είναι ένα θέμα που έχει προκύψει πριν από την άφιξή των προπονητών στην ομάδα. Είναι θέμα που έχουμε προσπαθήσει πραγματικά να λύσουμε και είναι κάτι που συζήτησα και με τον προπονητή της Εθνικής, τον κύριο Σκίμπε. Ηρθε η ώρα να λυθεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οσον αφορά στο συμφέρον της ομάδας, του ποδοσφαιριστή. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της ομάδας και της κατάστασης που βρίσκεται. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο ποδοσφαιριστής, όπως, είναι δύσκολη και η κατάσταση που αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Υπάρχουν 30 ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να έρθει και να βρει ξαφνικά τη θέση του ένας ποδοσφαιριστής μέσα στην ομάδα.

Υπάρχει ο μέγιστος σεβασμός προς το πρόσωπό του, αλλά υπάρχει και ο μέγιστος σεβασμός και προς τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δουλεύουν τόσο καιρό. Θέλουμε να λυθεί το θέμα και ξεκινάμε με την καλύτερη διάθεση, με γνώμονα το συμφέρον του ποδοσφαιριστή. Το καλύτερο που θα είναι για εκείνον, το καλύτερο που θα είναι για τη δική μας ομάδα και φυσικά με σεβασμό στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε να λυθεί το θέμα αυτό και αυτό θα κάνουμε».

Τι εικόνα έχετε για τον Πανιώνιο; Είναι μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση στο πρωτάθλημα.

«Είναι μία ομάδα η οποία έχει ως δυνατό σημείο τις αντεπιθέσεις. Θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το στοιχείο. Δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό αναφορικά με την ένταση του παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και το παιχνίδι μας. Εκείνοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το δυνατό τους στοιχείο που είναι οι αντεπιθέσεις. Αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε, να ελέγξουμε και να αποφύγουμε. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με μία ομάδα που έχει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με εμάς. Και για το λόγο αυτό αξίζει όλο το σεβασμό μας, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες».

Ένα σχόλιο για την επέκταση των συμβολαίων των τεσσάρων παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και αν είναι εφικτός ο στόχος τα επόμενα χρόνια ο κορμός της ομάδας, όσον αφορά στους Ελληνες, να προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

«Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την πραγματοποίηση του ονείρου τους. Βρίσκονται πολλά χρόνια στην ακαδημία του Ολυμπιακού και είναι πολύ λογικό να ονειρευόντουσαν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα και να έχουν μια συνέχεια στα παιχνίδια τους. Να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα με μια κανονικότητα στις συμμετοχές τους. Είναι αξιέπαινα, τους συγχαίρω και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα, η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατάσταση να έχει 30 ποδοσφαιριστές και δεν είναι εύκολο νέα παιδιά που έρχονται αυτή τη στιγμή από την Ακαδημία να βρουν χρόνο συμμετοχής ή να βρουν τη θέση τους μόνιμα στην αποστολή του Ολυμπιακού. Είναι πολλοί ποδοσφαιριστές και όλοι παλεύουν καθημερινά για να κερδίσουν μια θέση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί από μέρα σε μέρα σε μια ομάδα. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα και την πορεία μιας ομάδας. Όμως η δουλειά μου είναι να βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση με τις ακαδημίες, να παρακολουθώ τις επιδόσεις, την πορεία των ομάδων της Ακαδημίας, κυρίως της ομάδας Κ20. Να βρίσκομαι πάντα σε επαφή, θέλοντας πάντα να χρησιμοποιώ παιδιά που προέρχονται από εκεί. Βρισκόμαστε πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button