ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Να είμαστε πιο δημιουργικοί”

Την επιθυμία του να δει την ομάδα του να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι της εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο “Ζοσέ Αλβαλάδε” ένα περίπου 24ωρο πριν την αναμέτρηση “τελικό” κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών έκανε λόγο για μία απόσταση που δεν είναι πολύ μεγάλη από τα ματς με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα σε ότι αφορά την Σπόρτινγκ, ενώ υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι των Πορτογάλων.

Αναλυτικα:

Πόσο διαφορετικά περιμένετε το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο ματς;

Βασικά ήταν το πρώτο παιχνίδι και αυτό μας έφερε πολύ πίσω στη συγκομιδή βαθμών. Σίγουρα το αυριανό (σημερινό) είναι ένα άλλο παιχνίδι. Η προσέγγιση που θέλουμε να έχουμε είναι διαφορετική. Δεν θα διαφέρει από την προσέγγιση που είχαμε και στα προηγούμενα ματς. Αυτό που θα χρειαστούμε περισσότερο είναι η αποτελεσματικότητα.

Δεν ήσασταν προπονητής στον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς. Έχοντας δει την Σπόρτινγκ, ποιο πιστεύετε ότι ήταν το ατού της;

Παρακολουθώντας και το πρώτο ματς και τα υπόλοιπα του ομίλου, καθώς και άλλα ματς από την Πορτογαλία, είναι φανερό ότι πρόκειται για μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Μπορεί να παίξει παιχνίδι κατοχής και αντεπιθέσεων. Το παιχνίδι αντεπιθέσεων από την πλευρά της είναι καταπληκτικό. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποίησε για να κοντράρει την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους. Πέρα από καλή ομάδα, έχει και πολύ καλό προπονητή.

Αφού είδατε τα ματς με την Μπάρτσα και την Γιουβέντους, τι έχει η Σπόρτινγκ που δεν το είδατε στην Μπάρτσα ή στην Γιούβε;

Σαφώς είναι καλύτερες ομάδες από την Σπόρτινγκ, αλλά η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη.

Θα προσέξετε περισσότερο το παιχνίδι των αντεπιθέσεων της Σπόρτινγκ που με αυτόν τον τρόπο κέρδισε στο Καραισκάκη;

Είναι προφανές ότι είναι από τα δυνατά τους στοιχεία και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε μιλήσει με τους παίκτες, τους έχουμε δείξει πολλά πράγματα και αύριο θα τους δείξουμε κι άλλα. Κάθε ομάδα παρακολουθεί τον αντίπαλό της, κοιτάζει τι καλά στοιχεία έχει, ποια αδύνατα στοιχεία μπορεί να βρει. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει πάρα πολύ σε όλα αυτά τα ματς που έχουμε δώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δείχνει το τελευταίο διάστημα ότι αρχίζει να ρολάρει. Έρχεται σε καλό τάιμινγκ για την ομάδα σας το πιο καθοριστικό ματς στην Ευρώπη;

Αυτό θα το ξέρω μετά τον αγώνα σίγουρα. Έχουμε αρχίσει και νιώθουμε καλύτερα στον σύλλογο και από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και από κάποια πράγματα που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Ελπίζουμε αύριο να μπορέσουμε να τα δείξουμε στον μεγαλύτερο βαθμό. Απέναντί μας έχουμε μία σπουδαία ομάδα.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχατε επιλέξει ένα σχήμα χωρίς κλασικό επιθετικό. Θα το αλλάξετε αυτό με την Σπόρτινγκ λόγω και της ανάγκης να σκοράρει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη;

Το καταλαβαίνω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης. Αν πήγαινα με μία τέτοια λογική ίσως να έβαζα 4 και 5 επιθετικούς παίκτες. Δεν είναι όμως σωστό. Εμείς θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάναμε π.χ. στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Και με την Γιουβέντους και με την Μπάρτσα στο Καραϊσκάκη είχαμε κάποιες καλές στιγμές που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει όλο και περισσότερο στην ομάδα. Στο Αλβαλάδε θα είναι 1.500 φίλοι του Ολυμπιακού. Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να πιστεύει ο κόσμος για αυτή την πρόκριση;

Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το να μπορεί να κερδίζει κάποιος την εμπιστοσύνη του κόσμου ή των ανθρώπων που είναι γύρω του. Αυτό είναι ένα κομμάτι που έχω επικεντρωθεί πολύ ερχόμενος στον Ολυμπιακό. Πρέπει η ομάδα αυτή να δείχνει στους υπόλοιπους το τι μπορεί να κάνει. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το πρωτάθλημα, αλλά και αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύω ότι δείχνουμε σιγά-σιγά και αποκτούν αυτοπεποίθηση τόσο οι οπαδοί μας, όσο και οι εαυτοί μας.

Φέτος συμπληρώνετε 10 χρόνια από μία ιστορική περίοδο για τον Ολυμπιακό με τα διπλά σε Βρέμη και Ρώμη. Πιστεύετε στα σημάδια στο ποδόσφαιρο;

Στα σημάδια είναι λίγο δύσκολο να πιστεύεις. Βέβαια, κακά τα ψέματα όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι προληπτικός λίγο ή πολύ. Είναι θέμα δουλειάς και τι θα βγάλουμε στο γήπεδο. Πραγματικά αυτό που είπα προηγουμένως ότι απέναντί μας έχουμε μία σπουδαία ομάδα, δεν το είπα επειδή έχουμε δύσκολη δουλειά. Και πέρσι στα ματς με την Ρεάλ είδαμε ότι είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Και εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button