ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Να είμαστε πιο αποδοτικοί στην επίθεση”

timthumb

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στην κάμερα της ΕΡΤ και εντόπισε τα λάθη που κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα στo Barclaycard Center

O άσσος των πρωταθλητών αναγνώρισε ότι ακόμη είναι η αρχή της σεζόν και πως η ομάδα χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. “Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και εμείς πρέπει να παλέψουμε στις προπονήσεις ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Δεν υπάρχει πια πρώτος γύρος στην διοργάνωση για να προσαρμοστούμε, αλλά πρέπει να είμαστε άμεσα σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης” ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ και χρειάζεται αυτά που κάνουμε να τα βγάλουμε και στο παρκέ. Σήμερα κρατάμε μόνο τα καλά και διορθώνουμε τα λάθη μας”.

Σχετικά με το τι έφταιξε για την αποψινή ήττα, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε:

“Κάναμε ένα μυαλωμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν το συνεχίσαμε στο δεύτερο. Κάναμε πράγματα που βοήθησαν την Ρεάλ να φτιάξει το παιχνίδι της. Χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος ήταν μόνο ένα ενώ στο δεύτερο 9. Επίσης οι λίγοι πόντοι που πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγοι. Πρέπει να είμαστε πιο αποδοτικοί. Η αλήθεια είναι ότι βιαστήκαμε στην επίθεση και έτσι δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στο αμυντικό τρανζίσιον. Η άμυνα σε αντίθεση με την επίθεση ήταν καλή. Στο ένας με έναν οι αντίπαλοι συνάντησαν δυσκολίες. Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης και εγώ μαζί. Δεν είναι πρέπον ο Ολυμπιακός σε ένα ματς που βρίσκεται πίσω με 10 πόντους να χάνει τελικά με 18. Η διαφορά πρέπει να μειώνεται και εμείς να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”.

 

Τέλος ο “Παπ” αναφέρθηκε στα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό και Εφές.

“Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι να κοιτάει μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν υπάρχει προς το παρόν ο αγώνας απέναντι στην Εφές. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για το ντέρμπι και να εμφανιστούμε έτοιμοι”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button