ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ!»

Στους τομείς που θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να φτάσει στην νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

 

Χαρακτήρα… τελικού έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό το «εμφύλιο» ντέρμπι της Ευρωλίγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό για την έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να φτάσουν στον θρίαμβο επί των «πρασίνων» , που θα τους δώσει τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κορυφή και παράλληλα να στείλουν πολλαπλά μηνύματα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το συγκεκριμένο ματς, τονίζοντας πως η ομάδα του οφείλει να φανεί συγκεντρωμένη και πσιτής το αγωνισιτκό της πλάνο, ώστε να δείξει ότι θέλει πολύ να φτάσει στην νίκη:

Αναλυτικά

«Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε μα επανέλθουμε στα αποτελέσματα σε ένα τοπικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μία πολύ καλή ομάδα που το έχει αποδείξει. Μία ομάδα που την ξέρουμε καλά και μας ξέρει καλά και θεωρώ ότι έχουμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάμνουμε τα πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Να έχουμε την ανάλογη συγκέντρωση και την ακολουθία του πλάνου μας για πάρουμε το αποτέλεσμα.

Εχουμε ακούσει ότι έχει γίνει Sold Out θέλουμε την βοήθεια του κόσμου και με την φωνή του και μόνο για να μπορέσουμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε τον μαραθώνιο τις Ευρωλίγκας».

Όσον αφορά τις άσχημες επιθετικές επιλογές τνω πιακτών του κόντρα σην Μπαρτσελόνα, σημείωσε τα εξής:

«Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας στην επίθεση. Δουλέψαμε σε αυτό και για όποια ανισορροπία που υπήρχε. Θα χρειαστούμε καλύτερο διάβασμα και κάποιες λεπτομέρειες καλύτερες στο επιθετικό παιχνίδι μας για να εκτελέσουμε καλύτερα και να είμαστε πιο αποδοτικοί».

Για την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα με 73-51 τόνισε:

«Όταν παίζεις ένα καλό παιχνίδι σίγουρα η ήττα πονάει και δείχνει τι πρέπει να βελτιώσεις. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε μετά την Βαρκελώνη. Εχουμε δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και οι προπονήσεις που έγιναν σε αυτήν τη εβδομάδα έγιναν με αυτήν την κατεύθυνση και αυτό θέλουμε» για να προσθέσει αναφορικά με το αν βάλει τον Ουίλτζερ στο ματς της Παρασκευής πως  «Ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει. Θα προπονηθεί σήμερα.  θα κάνουμε το shoot around αύριο και τελευταία στιγμή θα αποφασίσω. Θα δούμε είναι ρίσκο για να τον βάλουμε αλλά ίσως τον χρειαστούμε».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε για τις προπονήσεις που έγιναν αυτήν την εβδιομάδα πως:  «Κάθε προπόνηση βοηθάει να βελτιωθούμε. Μέσω των παιχνιδιών βλέπεις τα λάθη σου και αν δεν δουλέψεις την προπόνηση δεν γίνεται να βελτιωθείς. Οσο πιο πολύ προπόνηση γίνεται τόσο θα βελτιωνόμαστε. Εχουμε πολλούς καινούριους παίκτες και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε. Έχουμε δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής και αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση για να αποδώσουμε τα μέγιστα. Να έχουμε καλύτερη διάρκεια να μην έχουμε κενά και να καλύψουμε τα προβλήματά μας».

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι κέρδισε η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και αν μπορεί να πράξε το ίδιο την Παρασκευή ο Ολυμπιακός, δήλωσε: «Εχουμε δει και το ματς με την ΑΕΚ και τα προηγούμενα στην Ευρωλίγκα, αυτό κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και σε όλα τα ματς που προηγούνται για το σκάουτινγκ και τους συνεργάτες μου είναι ένα υλικό για να το φέρουμε στα δικά μας στάνταρ» και πρόσθεσε για τον Βασίλη Σπανούλη πως «έχω πει πως μόνο όταν είναι εντάξει το πόδι του θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να παίξει με την μάδα, πρώτα να μπει στην ομάδα και σιγά σιγά να κάνει προπονήσεις. Έχουμε πολύ καιρό ακόμα».

Στη συνεχεια ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου:

«Σίγουρα η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική. Το πρώτο ματς το παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει ώθηση στην ομάδα και τους παίκτες. Υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν δει τον κόσμο του Ολυμπιακού και χαίρομαι για αυτό» για να προσθέσει σχετικά με την ήττα την Βαρκελώνη ότι: «Για μένα δεν μετράει η διαφορά που χάσαμε αλλά μετράει η εικόνα της ομάδας. Μπορούσαμε να είχαμε χάσει πέντε πόντους και η εικόνα να ήταν έτσι. Πρέπει να συνεχίσουμε στις επιτυχίες. Αφοσιωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι και έχουμε προετοιμάσει την ομάδα να παίξουμε δύσκολο παιχνίδι με έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο».

Ερωτηθείς για το γεγονός που ο Παναθηναϊκός έχει δύο συνεχόμενες ήττες υποστήριξε πως: «Δεν ζουν οι παίκτες μας σε έναν άλλον κόσμο ,ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός ότι έχει χάσει δύο συνεχή παιχνίδια και ότι δεν έχουν κερδίσει εκτός έδρας. Και εμείς ήμασταν στην αντίστοιχη κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός και εχουν ένα έξτρα κίνητρο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, να έχουμε αποφασιστικότητα και να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πιο πολύ».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button