ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να βοηθήσουμε τον νέο προπονητή»

1509171

 

Στην ανάγκη όλοι στον Ολυμπιακό να στηρίξουν έμπρακτα τον Πάουλο Μπέντο αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Μιχάλης Κουντούρης στο πλαίσιο παρουσίασης του Πορτογάλου τεχνικού.

 

Γράφει ο Νίκος Αβραμίδης

Στην σημασία που έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό η αναγκαιότητα έμπρακτης στήριξης προς το πρόσωπο του Πάουλο Μπέντο, ώστε ο Πορτογάλος τενχικός να δουλέψει απερίσπαστα για τη δημιουργία της ομάδας που οραματίζεται, στάθηκε ο Μιχάλης Κουντούρης.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου Πορτογάλου προπονητή τόνισε ότι ο Μπέντοέχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο και πρέπει όλοι να βοηθήσουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Κουντούρης

«Ο κύριος Σίλβα είχε ένα έτοιμο ρόστερ, ενώ είχε γίνει και προεργασία για το σχεδιασμό της ομάδας. Ήταν σε επαφή για μεταγραφές και κάναμε μία, αυτή του Φιγκέιρας. Είχαμε έναν σχετικά ήρεμο μήνα με το πλάνο να τρέχει. Όταν ήρθε ο Σίλβα, μία ημέρα πριν φύγουμε για την προετοιμασία, μας είπε ότι θέλει να φύγει. Δεν το περιμέναμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τίποτε παραπάνω. Δεν τον διώξαμε. Σε προσωπική επαφή που είχα με τον Σίλβα δεν κατάλαβα, ήταν προσωπικά του προβλήματα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Μας άφησε όπως μας άφησε. Εκείνη τη στιγμή μπαίναμε στο αεροπλάνο και φεύγαμε. Τον παρακαλέσαμε να μείνει μέχρι να βρούμε προπονητή. Ήρθε, αμέσως οι άνθρωποι που έπρεπε να ψάξουν για προπονητή σκέφτηκαν δύο με τρεις λύσεις. Η πιο σωστή λύση ήταν ένας που να ξέρει την ομάδα και ο Βίκτορ ξέρει την ομάδα. Γιατί παίζαμε προκριματικά μετά από ένα μήνα. Έπρεπε να πάρουμε κάποιον που να ξέρει την ομάδα. Του εξηγήσαμε ότι η ομάδα παίζει σε ένα μήνα όλη τη χρονιά, του εξηγήσαμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές γιατί η ομάδα είναι έτοιμη. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε τον προκριματικό. Μιλήσαμε για μία ή δύο μεταγραφές που πιθανόν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, και παρότι συμφωνήσαμε είδαμε άλλα πράγματα. Είδαμε η ομάδα να αλλάζει το σύστημά της μέσα στο παιχνίδι 2-3 φορές και παίκτες να αλλάζουν θέση και να παίζουν σε θέσεις που δεν είχαν ξαναπαίξει. Τα αποτελέσματα  ήταν τραγικά για τον σύλλογο και οικονομικά και ο αποκλεισμός.

Το χειρότερο όλων ήταν η απόδοση της ομάδας. Ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει, ποδόσφαιρο είναι. Αυτό που είδαμε όλοι εμείς ήταν κάτι τραγικό, δεν ήταν ποδόσφαιρο. Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι άλλαξε την ομάδα με ένα σύστημα που δεν είχε παίξει ξανά ποτέ. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε εκτός Champions League μετά από πέντε χρόνια. Το πρότζεκτ της ομάδας ήταν με τα έσοδα του Champions League, δεν περιμέναμε να περάσουμε για να φτιάξουμε την ομάδα. Εκείνη τη στιγμή όλοι φοβηθήκαμε με το τι γίνεται τώρα. Είναι τεράστια απώλεια των χρημάτων. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα διαλύσει η ομάδα. Κάποιοι άλλοι ότι θα μπούμε σε ποδοσφαιρικό μνημόνιο, όπως μπήκαν οι υπόλοιπες ομάδες, είτε έπεσαν κατηγορία, είτε είναι σε… μνημόνιο. Η διοίκηση έδωσε το “παρών”, αμέσως έγινε μία μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 20 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα. Αλλάξαμε σταφ και προπονητή, κάναμε αλλαγή στο τμήμα σκάουτινγκ και αλλαγή σε πρόσωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με πρόσωπα όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοντεστό, άνθρωποι αγαπητοί στον κόσμο. Αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε και την τρίτη αλλαγή προπονητή σε 50 ημέρες, να έρθει ο κ. Μπέντο.

Ο κύριος Μπέντο έχει μπροστά του 20 ημέρες να βελτιώσει το ρόστερ της ομάδας, με όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές. Να βελτιώσει την αγωνιστικότητα και την ψυχολογία των παικτών. Επίσης έχει και τέσσερα πολύ σοβαρά παιχνίδια που θα παίξει η ομάδα. Άρα, έχει πολύ δύσκολη δουλειά και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Θα ήθελα να απευθυνώ στον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά να βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει ψυχολογία και να αφήσει τον προπονητή να πάρει το χρόνο του. Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι. Αρκετούς εχθρούς έχουμε εκτός των τειχών, δεν χρειαζόμαστε και εντός.

Είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα έχουμε ίσως και μία καλύτερη χρονιά και από την περσινή. Η διοίκηση θα είναι κοντά να στηρίξει τις επιλογές του προπονητή, σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο προπονητή και στο σταφ, αλλά και τον Ιμπαγάσα και τον Φρανσουά».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button