ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

«Να ακολουθήσουμε το πλάνο μας!»

Στις πτυχές που θα οδηγήσουν την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη επί της Γκορζόβ αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Μίσσας.

Πανέτοιμη και πιο αποφασισμένη από ποτέ να επανέλθει δριμύτερη στον δρόμο των επιτυχιών στη φάση των ομίλων του Euro Cup εμφανίζεται η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού

Κατά την αναχώρηση της αποστολής των νταμπλούχων Ελλάδας με προορισμό την Πολωνία για τις ανάγκες της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Γκορζόβ, ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Μίσσας στάθηκε στους τομείς, που θα πολλαπλασιάσουν αισθητά τις πιθανότητες νίκης

«Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται πολύ ιδιαίτερη προσοχή, με μια ομάδα η οποία έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα Σε ένα γήπεδο το οποίο πραγματικά μαζεύει κόσμο και θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και σε καμία περίπτωση να επηρεαστούμε από την πίεση του κόσμου που θα υπάρχει.  Τουλάχιστον βάσει όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο τρία βασικά στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτά είναι ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί σε ότι έχουμε σχεδιάσει από πλευράς άμυνας και φυσικά για να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι θα πρέπει να πάρουμε και όλα τα αμυντικά ριμπάουντ», ήταν τα λόγια του και συνέχισε.

«Με αυτή ακριβώς τη βάση θεωρώ ότι με ιδιαίτερη ψυχραιμία και με την πίεση του κόσμου, θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, έτσι ώστε να σημαδέψουμε τις αθλήτριες τις οποίες έχουμε ήδη αξιολογήσει αναφορικά με την αμυντική τους αδυναμία. Δηλαδή να παίξουμε πάνω σε αυτές που δεν έχουν τόσο μεγάλη αμυντική ικανότητα. Θεωρώ ότι από πλευράς τακτικής είναι κάποια κομμάτια ιδιαίτερα που επί 40 λεπτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να κάνουμε το διπλό στην Πολωνία και να πατήσουμε πια, με πάρα πολύ καλές πιθανότητες στον πρώτο και συγκεκριμένο μας στόχο, δηλαδή το πέρασμα του ομίλου».

Καπογιάννη: «Να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί»

Από τη μεριά της η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη τόνισε. «Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας με μια ομάδα που την κερδίσαμε στην έδρα μας.  Παρόλα αυτά η ομάδα αυτή παρουσιάζεται στην έδρα της πιο δυνατή. Έχει καλή έδρα, επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους και επηρεάζει και την αντίπαλη ομάδα.  Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί γιατί για εμάς πρέπει να έρθει η νίκη. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και θα τα καταφέρουμε».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button